Paneeritud seened küüslaugukartuli ja seenesalatiga







Seeneaeg on jälle käes ja lisaks marineeritud, hapendatud, soolatud seentele saab neist metsaandidest valmistada suurepäraseid praade.


8 vabal valikul keskmise suurusega puhastatud seenekest        ( männiriisikas, kaseriisikas,võiseen, pilvik jne.) 
250 grammi rukkileiba ( riivsai ajab ka asja ära aga maitse muutub )
4 muna
150 grammi jahu
1 teelusikatäis musta pipart
1 teelusikatäis soola
1 teelusikatäis kuivatatud peterselli
õli ja võid  praadimiseks




Kõige parem on muidugi kasutada selliseid seeni mida pole vaja eelnevalt kupatada aga väga hästi saab kasutada ka kupatamist vajavaid seeni, lihtsalt aega läheb kauem ja mässamist on tunduvalt rohkem. Kui oled seened kupatanud, siis jahuta need kiirelt külma veega maha, jahutatud seened võid 10 minutiks asetada ka sügavkülma. Sega jahu soola, pipra ja peterselliga. Klopi munad näputäie soolaga läbi. Lõika rukkileivast viilud ning rösti need pannil, rösteris või ahjus krõbedaks, seejärel purusta köögikombainis või riivi käsitsi. Kata seened esmalt jahuseguga, seejärel tõsta klopitud munasse ja viimasena veereta ettevaatlikult riivitud rukkileivas.





Kuumuta ahi 180 kraadini. Prae seened esmalt pannil tilgakeses õlis ja tükikeses võis ning tõsta need siis küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta ca 15 minutit.  Valmista vahepeal seenesalat ja küpseta kartulid, küpsemise lõpus lisa tükeldatud küüslauk, sool.




Seenesalati valmistan  soolaseentest. Olen need eelnevalt leotanud, pesnud ning nõrutanud.


100 grammi soolaseeni

1 sibul
2  keedetud muna
1 marineeritud kurk
50 grammi hapukoort
1 supilusikatäis majoneesi
soola, pipart

Tükelda seened ja sibul ja marineeritud kurk, sega omavahel hapukoor, majonees, näputäis soola ja pipart, lisa kahvliga purustatud munasegu ja seejärel sega omakorda kõik korralikult läbi. Aseta kuni serveerimiseni külmikusse.








Fantaasial pole teadupärast piire, kasuta seda suurepärast annet ka toiduvalmistamisel, ainult katsetamiste abil jõuame imeliste tulemusteni.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar