Sokolaadi-metspähkli maius






Hõrk maius mis paneb suu vett jooksma igal jütsil, memmel ja taadil. Lihtne valmistada ja suurepärane dessert.

5 kanamuna
75 grammi suhkrut
500 grammi kohupiima
300 grammi šokolaadi ( võiks olla tume ja kõrge kakao sisaldusega aga ka piimašokolaad ajab asja ära )
2 supilusikatäit vaniljesuhkrut
100 grammi metspähkleid
1 kuhjata teelusikatäis lahustuvat kohvi

Sulatage šokolaad veevannil, lisa lahustuv kohvi ja sega hästi läbi. Vahusta omavahel kanamunad ja suhkur. Vala šokolaad vahustatud kanamunamassi. Sega omavahel kohupiim, vaniljesuhkur ja metspähklid.




Sega nüüd šokolaadimass ettevaatlikult kohupiimaga. Võta kõrgem vorm ja kata selle põhi ja küljed toidukilega, määri kilet kergelt õliga.
Vala mass vormi ja kata ka pealt toidukilega. Aseta sügavkülma vähemalt 6 tunniks või terveks ööks.




Enne serveerimist võiksid maiust hoida toatemperatuuril ca 5 minutit. Tuleb kergemini vormist välja ja on lihtne lõigata. Riivi peale sokolaadi ja kaunista meelepäraste vahenditega. Mustikakaste ja punased sõstrad  on lisandina nagu rusikas silmaauku.




Laske kõigel minna nii nagu läheb. Kes muretseb? Õige või vale, mitte mingit kohtumõistmist.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar