Tuunikalasalati ja peekonimajoneesiga täidetud tortilla







Nädalavahetus on kohe käes ja paljudele kindlasti sõbrad, sugulased külla tulemas. Mida valmistada? Siit leiad Sa kerge, alati maitsva ja rahulolu pakkuva suupiste.  Lõuna-Prantsusmaa või Hispaania rose vein täiendab igat suutäit. Miks mitte nautida seda koos Chateau Barbanau`s Rose Provencal L`Instant-i või näiteks 2006 aasta  Windward Vineyard Monopole Pinot Noir-iga. Need ei ole iseenesest kõige odavamad veinid aga nad on seda väärt.
Alustagem majoneesi valmistamisest. Küpseta ahjus 100 grammi peekoni võimalikult krõdedaks. Hea tulemus on kui peekon pudeneb näppude vahel tükkideks. Jahuta.

1-2 kanamuna
4 dl seesamiõli
1 teelusikatäis sinepit
1 teelusikatäis sidrunimahla
näputäis soola

Sega kõrges anumas kanamuna (d), õli ja sinep. Lisa sool ning pipar, sidrunimahl. Mikserda ühtlaseks massiks. Purusta peekon võimalikult peenikeseks ja lisa majoneesile. Sega ettevaatlikult läbi ja aseta külmkappi vähemalt pooleks tunniks maitsestuma.

1 pakk keskmise suurusega tortillasid
1 väiksem sibul
2 tomatit
1 värske kurk
1 purk tuunikala konservi õlis 
2 keedetud muna 
näputäis valget pipart, soola
100 grammi segatud erinevaid salateid ( rukola, lehtsalat, vesigress) 

Tükelda tomat, kurk, sibul ja muna kuubikuteks, maitsesta soola ning pipraga. Lisa sõelal nõrutatud tuunikala. Rebi salat väikesteks tükkideks, sega ülejäänud ainetega läbi. Viimasena sega salatisse majonees. Võid serveerida ka eraldi või tõsta vastavalt tahtmisele salatile peale.
Kuumuta pann ja kuumuta tortillasid kumbaltki poolt ca 40 sekundit. Tõsta tortilla ühele äärele paar supilusikatäit tuunikala-aedviljasalatit ning majoneesi ja keera tasku-või rullikujuliselt kokku. Viimistle ja maitsesta tükeldatud värske tilli ning jahvatatud musta pipraga.




Kõrvale paku näiteks marineeritud porgandilaaste. Teravama elamuse austajad võiks lisada ka viilutatud värsket tsillit.  







Alati on palju lihtsam uskuda oma headusesse kui teistega silmitsi seista ja oma õiguse eest võidelda. Alati on lihtsam kuulata solvanguid ilma samaga vastamata kui julgeda endast tugevamaga võitlusesse astuda, alati võib öelda, et kivi, millega meid visati, ei teinud haiget, ja ainult öösel — kui oleme üksi ja naine, mees või toakaaslane magab — ainult öösel julgeme vaikselt oma arguse pärast nutta.
“Kurat ja preili Prym”


















Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar