Lihapallid paprika ja seesamiseemnetega







Kahtlemata on läbi aegade olnud minu lemmikud erinevate täidiste ja koostisega lihapallid. Täna valmistan lihapalle marineeritud paprika ja seesamiseemnetega. Eelmisel õhtul võiks valmistada juba paprikad ette.

1-2 suuremat paprikat
1 teelusikatäis sidrunipipart
1,5 dl vett
1 teelusikatäis suhkrut
näputäis musta pipart, soola

Puhasta paprika seemnetest ja lõigu peenikesed ribad ning pane need sellisesse anumasse kuhu saad raskuseks peale panna näiteks väiksema taldriku. Sega kausis suhkur, sool, pipar ja sidrunimahl ning vala see paprikatele. Aseta peale raskus ning jäta külmkappi ööseks marineeruma.

Lihapallide valmistamiseks vajad :

800 grammi hakkliha ( looma-sealiha )
100 grammi kaerahelbeid
3 muna
15 grammi seesamiseemneid
1 kuhjata teelusikatäis soola
2 supilusikatäit õli
 veerand teelusikatäit musta pipart
100 grammi jahu
1 suurem sibul

Nõruta eelmisel õhtul marineeritud paprika ja haki tükkideks. Kuumuta pann ja rösti seal kuivalt seesamiseemned pruuniks. Sega suuremas anumas hakkliha, tükeldatud paprika, kanamunad, tükeldatud sibul, jahu ja kaerahelbed, sega sisse seesamiseemned, sool ja pipar. Viimasena lisa õli ja sega korralikult läbi. Lase toatemperatuuril seista ca 15 minutit. Veereta käte vahel meelepärased ja ühesuurused pallid ning küpseta keskmisel kuumusel mõlemalt poolt kuldpruuniks. Järelküpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures 12 minutit.




Lisandina võiks serveerida marineeritud porgandit. Selleks võta sööja kohta 2 keskmist porgandit ja pese need korralikult läbi. Tõmba porgandist juurviljakoorijaga niipalju laaste kui võimalik ja piserda need koheselt 0,5 sidrunist pigistatud mahlaga üle. Seda selleks, et porgandilaastud pruuniks ei tõmbuks.

Marinaadiks :

1 sidruni mahl
1 supilusikatäis äädikat
2 dl vett
1 supilusikatäis suhkrut
 0,5 teelusikatäit soola
näputäis valget pipart
3-4 rose pipart ( ei ole kohustuslik )

Keeda õrnal kuumusel koostisained läbi ja jahuta. Vala marinaad porgandilaastudele peale ja sega korralikult läbi. Võiks olla marinaadis vähemalt 15 minutit.





Nii lihtne see oligi. Tulemus on väga maitsev. Sellest kogusest sain ca 35 lihapalli, kuid kauaks neid ilmselt ei jagu. Taldrikult kaovad need kiiremini kui sinna jõudsid.


Mul on hea meel teatada ja reklaamida ka seda, et ilmselt selle nädala lõpuks jõuab EDRK, Rahva Raamat-u, Apollo, Krisostomus-e  jne  e-raamatupoodidesse  müügile minu teine 
e-raamat " Tiivutud Inglid "




Samades eelpool loetletud e-raamatupoodides on saadaval  esimene teos " Aeg puudutab tõde "





Kahjuks tuleb tõdeda praeguses kiires maailmas sellist fenomeni, nagu ütles Eesti kirjanik, ajakirjanik ning veinikriitik Kalev Keskküla :

" Me elame üleminekuajal, kui raamatuid veel kirjutatakse, aga enam ei loeta. Tõsi, ühe bändimehe mälestusi pealkirjaga „Musta pori näkku“, ikka loetakse, sest see räägib kuuldavasti rock’n’roll’ist – nii elus kui muusikas."



Omalt poolt lisan, et raamatute kirjutamine Eestis ei ole tundmatule kirjatsurale kindlasti tulus ja äraelamiseks kindel sissetulekuallikaks, kuid kindlasti eneseteostus ja mõtete väljendus... 








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar