Jumalikud tuuletaskud kohupiimakreemiga






Pole midagi paremat kui värsked tuuletaskud, lisandiks  mesimagusad ja samas hapukad aedmaasikad.

Alustada võid vabalt kohupiimakreemist. 

3 dl vahukoort  30 % 

500 grammi  maitsestamata kohupiima 
1 supilusikatäis tuhksuhkrut 
1 supilusikatäis tavalist suhkrut 

Vahusta  vahukoor koos tuhksuhruga läbi ja  teises kausis kohupiim tavalise suhkruga, seejärel ühenda need omavahel ja mikserda korralikult läbi. 


 Keedukreemi valmistamiseks  :


4 muna

150 grammi nisujahu 
klaasitäis vett ehk ca 200 grammi ( tänapäeva klaasid mahutavad juba oma 250-300 grammi )
80 grammi võid
paar näputäit soola 

Või peaks tegema  väikesteks kuubikuteks ja panema  koos vee ja soolaga potti ning  keetma kuni või on sulanud ja vesi hakkab  keema minema, lisa kiirelt jahu ja sega seda massi kiirelt kuni tekkib ühtlane mass. Tõsta jahtuma. Jahtunud mass pane köögikombaini  ja lase segada ca 3 minutit..  Võta munad, klopi korralikult läbi  ja  hakka munamassi  lisama taigna hulka, vahepeal kontrolli taigna tihedust-see ei tohiks jääda väga vedelaks, peaks olema selline, et saad  pritsikotist või pritsist suht kergelt surudes kätte. Liiga kõva tainas ei jäta  enam taskutele head maitset, vedelam mass jälle ei kerki nagu vaja.

Ahi kuumuta nii 190-200 kraadi peale-igaüks tunneb oma ahju paremini. Ahjuplaadile küpsetuspaber ja pigista plaadile nii 12 paari sentimeetrise läbimõõduga ja 1,5 cm kõrgusega mügarikud, tipud võid märja näpuga alla suruda, jäta parajad vahed. Küpseta nüüd 15 minutit ja siis alanda kuumus 170  kraadini ning küpseta veel 10 minutit, seejärel ahjust korra välja ja torka külgedele augud, see aitab taskutel ka seest korralikut küpseda. Pane plaat ahju tagasi  ja lase küpseda  veel 7 minutit, seejärel jahuta kiirelt maha.

Jahtunud taskutele ürita nüüd sisestada kohupiimakreemi, kas siis pritsiga või läbi kondiitrikoti, pane kohe niimoodi, et silmnähtavalt tasku kerkib aga ära üle pinguta, sest vastasel juhul lõhud tasku ja kreemi on nii näpud,põrand kui ka muud kohad täis. Raputa täidetud taskud üle tuhksuhkruga ja lase hea maitsta.












Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar