RRRR- rabarberikook- üks parimaid kooke võiks öelda. Rabarberit leiduvat maailmas ca 30 liiki, meil kasvatatakse põhimiselt ainult kahte liiki: keerdlehelist ja harilikku rabarberit. Toob välja kehast jääkaineid, puhastab isegi nahka ja parandab söögiisu. Sobib kokku paljude toiduainetega, võid teha mahla, moosi, hoidiseid ja isegi veini. Veini olen isegi teinud ja tulemus on väga hea. Tahab pikalt käimist ja järelkääritamist pudelis. Alustame siiski koogiga.
50 grammi vett
3 dl jahu
120 grammi võid
sutsakas soola
Jahu, sool ja või sega kokku, lisa vesi. Sõtku korralik tainas, aseta lahtivõetavasse koogivormi ( läbimõõt 26 cm.). Suru ka seintele, torgi parema tulemuse nimel kahvliga taignasse augud ja vala peale herned-selleks et taigen ei vajuks seintelt alla. Herneid supiks enam just ei keeda aga koogipõhjade valmistamisel saad kasutada jätkuvalt. Küpseta eelkuumutatud ahjus ( 200 kraadi ) vähemalt 15 minutit.
Täidiseks vajame :
250 grammi rabarberit
2 muna
1 teelusikatäis kaneeli
1 teelusikatäis tuhksuhkrut
1,5 dl tavalist suhkrut
1 supilusikatäis maisitärklist
25 grammi võid
0,5 sidrunit
Sega tükeldatud rabarberid sidrunimahla, tuhksuhkru ja kaneeliga. Vahusta munad suhkruga, lisa sulatatud või ning maisitärklis. Vispelda korralikult läbi , lisa rabarberid, vala eelküpsetatud koogipõhjale. Julgelt 35 minutit küpsetamist 190 kraadi juures. Lülita ahi välja ja tee korra uks lahti. Loe viieni ning uks kinni. Lase
seista ahjus veel ca 7 minutit.
Head küpsetamist !
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar