Scone ehk karask








Inglaste lemmik, kuid tegelikult Soti päritolu. Originaalis tehti neid  kaerast, lameda ja ümmargusena, samuti kolmnurksena- tänapäeval on kõikvõimalike variante, täidisega ja ilma. Karaskit serveeriti alati hommikuse tee kõrvale koos või, vahukoore ning moosiga  ja samuti  söödi neid vahepalana. Mina teen minikaraskid nn. inglise moodi.
Antud kogusest saab ca 16 väiksemat maitsvat karaskit või 10 normaalsuuruses.

250 grammi nisujahu

1 teelusikatäis küpsetuspulbrit
50 grammi võid
125 ml piima
1 teelusikatäis suhkrut
0,5 teelusikatäit soola




Sõelu jahu suuremasse kaussi, sega küpsetuspulbri, soola ning suhkruga, või lisa väikeste tükkidena ja aeg-ajalt lisa piima. Jäta tilk piima alles ka määrimiseks. Saadud tainas rulli laiali umbes 1,5- 2 cm paksuseks.






Tee väiksema klaasi või vormiga pätsikesed ja tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.



Määri pealt piimaga ning  küpseta 200 kraadises ahjus kuni 15 minutit. Tõsta välja ja raputa peale tuhksuhkrut.

Serveeri kohe. Karaskid ei seisa kaua toatemperatuuril, seepärast oleks mõistlik suurema koguse valmistamisel asetada ülejäänud sügavkülma ja vajadusel need ahjus üles soojendada. Maitsevad ikka kui värsked. Õhukindlates karpides saad säilitada ka paar päeva tavalises külmikus.











Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar