Tomati- juustupirukas soolapähklite ja ürtidega





Taigna valmistamiseks:

3 dl nisujahu
100  grammi võid 
0,5 teelusikatäit soola

0,5 teelusikatäit paprikapulbrit
40 grammi vett

2  väiksemat tomatit 
50 grammi riivitud emmentali
musta pipart

peotäis basiilikut või spinatit, peterselli




Näpi või koos sõelutud jahu ning soolaga muredaks. Vala juurde vesi ja sega taignaks. Eemalda tomatitelt seemned ja tükelda pisikesteks kuubikuteks. Sega koos näputäie pipraga taignasse. Ürdid võid hakkida peeneks ja osaliselt segada taignasse. Ülejäänud osa ürtidest sega 1 dl rapsiõliga, lisa 1 küüslauguküüs ja näputäis pipart, soola. Määri ahjuvorm võiga ning vooderda taignaga põhi, torgi kahvliharudega läbi ja aseta pooleks tunniks külmikusse. 

Katteks:

200 grammi riivitud juustu
2 tomatit
80 grammi soolapähkleid

Aseta taignapõhjale kiht tomateid ja pool pähklitest ning osa juustust. Tee samamoodi järgmine kiht.




Küpseta eelkuumutatud ahjus ( 200 kraadi) ca. 35 minutit. Laske pirukal mõni minut hingata.
Paku kõrvale salatit koos eelnevalt valmistatud ürdiõliga.







Oleskleja ja logard on sama erinevad kui gurmaan ja õgard.

“Pilveatlas”





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar