Hautatud rannakarbid peekoniga







Söödav rannakarp ( Mytilus edulis ) on rannakarplaste sugukonda kuuluv karbiliik.
Nagu nimigi vihjab, tarvitatakse neid rannakarpe söögiks.
Söödavate rannakarpide leviala hõlmab Põhja-Ameerika  Atlandi ookeani põhjarannikut, Euroopat ja mitmeid teisi parasvöötmesse ja polaaraladele jäävad alasid. Teda leidub ka Läänemeres.

Lihtne retsept ja kiirelt valmistatav.

0,5 kg rannakarpe
1 sibul
50 grammi valget veini
1 laim või sidrun
100 grammi peekoni või läbikasvanud sealiha
sool, pipar, till


 Pese rannakarbid korralikult, viska ära avanenud karbid, need on söögiks juba kõlbmatud. Tükelda peekon ja sibul. Kuumuta pannil tilk õli ning lisa sutsakas võid, lisa peekon. Pruunista paar minutit ning lisa tükeldatud sibul, võid kasutada ka küüslauku. Vala rannakarbid pannile ja hauta mõni minut kaanega kaetud pannil.



 Vala järgmisena hulka valge vein ning tükeldatud till. Hauta veel mõni minut ning serveeri koheselt.NB. Need karbid, mis pole avanenud, viska minema  Paku juurde värsket grillitud saia  küüslauguga ning klaasike head valget veini. 




 



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar