Söödav rannakarp ( Mytilus edulis ) on rannakarplaste sugukonda kuuluv karbiliik.
Nagu nimigi vihjab, tarvitatakse neid rannakarpe söögiks.
Söödavate rannakarpide leviala hõlmab Põhja-Ameerika Atlandi ookeani põhjarannikut, Euroopat ja mitmeid teisi parasvöötmesse ja polaaraladele jäävad alasid. Teda leidub ka Läänemeres.
Lihtne retsept ja kiirelt valmistatav.
0,5 kg rannakarpe
1 sibul
50 grammi valget veini
1 laim või sidrun
100 grammi peekoni või läbikasvanud sealiha
sool, pipar, till
Vala järgmisena hulka valge vein ning tükeldatud till. Hauta veel mõni minut ning serveeri koheselt.NB. Need karbid, mis pole avanenud, viska minema Paku juurde värsket grillitud saia küüslauguga ning klaasike head valget veini.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar