Kanaliha tahab suht pikalt ja kuumusel küpsetamist. Saab ka kiirelt ja kõrgema kuumusega aga see kuivatab üldiselt kanaliha ära ja mõnu te sellest enam ei tunne, sama hea on puuhalgu järada :-)
Marineeri kana vähemalt tund enne ahju panemist. Määri koivad ja kintsutükid supilusikatäie sinepi ning supilusikatäie karriga,( kanaliha kokku ca 1,2 kg ) hõõru ka kergelt soolaga ja nirista peale lusikatäis õli. Parim oleks asetada tükid kilekotti ja panna need külmikusse. See aeg kui kana marineerub, koori kartulid ( 1 kg ), lõika sektoriteks ning maitsesta kergelt soolaga ja sega seejärel lusikatäie hea oliiviõliga.
Kuumute ahi ca 170 kraadini ja aseta kanatükid ahjuplaadile, küpsetage kuskil 1,2 tundi. Pane samal ajal ka kartulisektorid küpsema. Küpseta kartuleid ülemisel tasemel 30 minutit, seejärel võta välja ning vala peale 100 grammist juustust, 2 dl vahukoorest ja 50 grammist hakitud tillist tehtud segu ja tõsta ahju tagasi. Ca 40 minuti möödudes, võta kanatükid ahjut ning nirista igale tükile pisut vedeldatud mett. Kasuta selleks 1 supilusikatäit mett. Puista peale seesamiseemneid ja aseta ahju tagasi küpsema.
Eriti hea serveerida koos võis hautatud suhkruhernestega aga värske salat või marneeritud kõrvits sobib ka väga hästi kõrvale.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar