Janssoni kiusatus







Rootslaste lemmik vormiroog, seda on nimetatud ka ööroaks, kuna vanasti pandi see õhtul veel sooja  ahju ja jäeti sinna kogu ööks küpsema. Ansoovist peetakse ekslikult ka kiluks aga tegelikult on ta eraldi kala, kes elab Vahemeres ja Atlandi ookeani idarannikul. Eestis valmistavad ansoovise konserve tootena paljud kalatöötlejad tavalisest kilust, erineval moel ja eri maitsega. Tavaliselt on tegu vürtsikilu nahata fileega. 
 Minu versioon sellest oleks järmine:

8 suuremat kartulit
1 sibul
2-3 küüslaugu küünt
160 grammi ansoovise fileed
4 dl koort
50 grammi võid
musta pipart
Kuna fileed on piisavalt soolased, siis eraldi soola ei lisa enam.


Lõika kartulitest ühtlase paksusega viilud või ribad, samuti sibulast ja küüslaugust. Pane võiga määritud vormi kiht kartuliviile, seejärel sibul, küüslauk ja ansoovise fileed ja musta pipart.


Tee niimoodi mitu kihti, seejärel vala peale niipalju vahukoort või toidukoort, et kõik kartulid oleks kaetud. Aseta eelkuumutatud ahju ja küpseta 200 kraadi juures 30 minutit. Kui kartulid on veel kõvad, küpseta edasi.



Külm õlu sobib ideaalselt kõrvale.

Smaklig måltid !



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar