Mustikakook






Parimad koogid sünnivad muidugi värsketest marjadest aga ka külmutatud ajavad asja ära. Selle koogi puhul jäta meelde, et see peab olema enne serveerimist külmas paar tundi.


Tordipõhja tegemiseks :


1,5 dl suhkrut

2 muna
0,5 teelusikatäit küpsetuspulbrit
125 grammi võid
1 dl purustatud pähkleid
1,5 dl jahu



Mikserda või ja suhkur kohevaks, lisa ühekaupa munad. Sega omavahel purustatud pählid, jahu ja küpsetuspulber ning lisa seda jaokaupa taignasse.




Vala taigen võiga määritud vormi ja küpseta ahju alumisel tasemel 30 minutit. Asetan vormi keskele enne taigna lisamist kuumakindla vormi ja seejärel panen  taigna ühtlaselt  ümber väiksema vormi. Ahi peaks olema kuumutatud enne juba 175 kraadini.




Vaniljekastme tegemiseks vajad :


1 dl koort

1 dl piima
2 munakollast
1,5 teelusikatäit maisitärklist
1 teelusikatäis suhkrut
2 teelusikatäit vaniljesuhkrut
2 dl kohupiima

Aja koor, piim ja suhkrud keema, seejärel alanda kuumust ja lisa munakollased ning maisitärklis- sega koguaeg. Kaste ei tohi keema minna. Kui kaste on paksenenud jahuta maha ning lisa vahustatud kohupiim.


Tõsta valminud tordipõhi ahjust välja ning jahuta täielikult maha. Tõsta keskele jäänud auku vaniljekastet ning määri seda ka koogi pinnale.




Järgmisena sulata 2 lehte zelantiini ja sega see 2 dl punasesõstramahlaga ning 3 dl mustikatega. Vala see segu nüüd koogipõhjale ja aseta külmikusse tahenema.





Tõsiselt hea kook :-) 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar