Valmistame alustuseks taigna, kuna see tahab tubli tund kerkida ja peale seda valmistame koheselt ka kastme.
Teen suurema koguse tainast ja külmutan osad põhjad eraldi, hiljem on lihtne lisada lihtsalt juustu ja tomatit ning ongi kiirel ajal valmis maitsev lõuna- või õhtusöök.
200 grammi rukkijahu
400 grammi nisujahu
11 grammi kuivpärmi
1 supilusikatäis suhkrut
80 grammi õli
350 grammi sooja vett
1 supilusikatäis soola
Sega sool ning jahud omavahel, teises anumas kõik vedelikud ning pärm, suhkur. Lase seista mõni minut seejärel tee jahusse süvend ja hakka tasapisi segades vedeliku lisama. Saad korraliku taigna, raputa peale jahu ning kata rätikuga. Jäta kerkima vähemalt tunniks.
Valmistame koheselt kastme ja selleks vajame järgmisi komponente :
1 suur sibul
3 küüslaugu küünt
1 tomat
näputäis jahvatatud tsillit
1 teelusikatäis paprikapulbrit
1 teelusikatäis kuivatatud basiilikut
1 teelusikatäis kuivatatud peterselli
1 teelusikatäis musta jahvatatud pipart
1 teelusikatäis soola
1 teelusikatäis suhkrut
500 grammi tomatipastat
50 grammi õli
Tükelda sibul, küüslauk, tomat väikesteks kuubikuteks. Kuumuta kastrulis õli, lisa tomatipasta ja kõik ülejäänud ained. Lase keema ja alanda kuumust. Kuumuta väga väikesel kuumusel tund aega. Jahuta.
Jaga taigen võrdseteks osadeks ning rulli laiali. Selle taignaga soovitan teha õhukesed põhjad-maitse on võrratu. Pizza Bolognese jaoks peaksid praadima ja maitsestama eelnevalt hakkliha-ühele pizzale sobiv kogus ca 100 grammi.
Pizza Bolognese valmistamiseks tõsta õhukeseks rullitud põhjale suur lusikatäis kastet ning aja ühtlaselt laiali, lisa praetud hakkliha, sibularõngad ning mõni viil tomatist. Võid lisada ka peekoni. Kata riivitud juustuga ning küpseta ahju keskmisel tasemel ca 20 minutit.
Pizza Frutti de Mare valmistamiseks vajad mereande, mina kasutan puhastatud rannakarpe, krevette, surimit ja tuunikala. Lisaks sibularõngaid ja juustu. Kui on käepärast kalmaari või pisikesi kaheksajalgu lisa ka neid.
Ülejäänud põhjad koos kastmega külmutan eraldi ning asetan sügavkülma oma aega ootama.
Buon appetito amici!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar