Pannkoogid toorjuustuga






Pannkook on vedeleast tainast pannil küpsetatud õhuke kook. Erinevate maade köögis on pannkoogi koostis, valmistamine ja söömine erinev. Tihti süüakse pannkooke erinevate magusate või soolaste lisanditega, näiteks moos, siirup, sokolaad, puuviljad, lihatooted, juust jne. Pannkook on üldiselt ümmargune, selle paksus ja läbimõõt sõltuvad kultuuritraditsioonidest aga ka taina koostisest, panni suurusest ja muidugi tegija isiklikest eelistustest.  Pannkooki küpsetatakse terve pannipinna suurusena ( ülepannikook ) või on pannil korraga mitu väiksemat.

Mina valmistan täna pannkoogid, mille taignasse on lisatud toorjuustu ja retsept oleks järgmine:
4 dl jahu
2 muna
200 grammi maitsestamata toorjuustu
2 supilusikatäit suhkrut
0,5 teelusikatäit soola
1 teelusikatäis küpsetuspulbrit 
2,5 dl piima
Sõelu jahu, lisa ülejäänud kuivained, seejärel lisa vahustatud munad ja toorjuust. Sega korralikult läbi ning hakka lisama vaikselt piima kuni saavutad meelepärase paksuse. Lase tainal enne küpsetamist seista ca 10 minutit.
Aja pann kuumaks ning leia küpsetamiseks sobiv kuumus, ei tohiks olla väga kõrge ega ka liiga madal. Lisa kuumale pannile tilk õli ning sutsakas võid. Vala kulbiga kuumale pannile taigen ning küpseta mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveeri omale meelepärase lisandiga.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar