Karrine kana jasmiiniriisiga





Mõnusalt värske ja  vürtsise maitsega kanaroog sobib iga ilmaga ja alati minu menüüsse :-)
Komponendid :

200 grammi kanafileed

1-2 tk. konserveeritud minimaisi
1 väiksem porgand
1 sibul
1 purk tomatipastat ( 70 grammine )
5-8 krevetti
värsket või kuivatatud koriandrit
1 tsillikaun
1 küüslaugu küün
0,5 teelusikatäit soola
0,5 teelusikatäit suhkrut
1 supilusikatäis karrit
2 dl vahukoort
1 sidruni koor ( riivitud )
õli

Viilutage kanafilee, maitsestage soolaga ning pruunistage see keskmisel kuumusel, lisage tomatipasta ning tükeldatud sibul, küüslauk, viilutatud minimais ning õhukesteks ribadeks lõigatud porgand. Kuumutage julgelt 10 minutit pidevalt segades, lisage viilutatud tsilli, riivitud sidrunikoor, suhkur, karri . Laske haududa nõrgemal kuumusel ca 10 minutit ning lisage vahukoor ja krevetid. Maitsestage veel koriandri ning vajadusel lisage soola. Jätke hauduma väga nõrgale kuumusele kuni riis valmib. 

Riis ( 5 dl ) tuleks kõigepealt siiski 2-3 korda läbi pesta. Pesta tuleks riisi alati seni kuni vesi jääb läbipaistvaks-olenemata riisisordist, muidu tuleb lõpptulemus paras plöga, seejärel aseta suuremasse kastruli umbes 7 dl vett ja teelusikatäis soola, lase keema ning lisa 5 dl riisi. Pane kaas peale ja keeda ca 15 minutit kordagi segamata. Tõsta pliidilt ja lase haududa omas kuumuses ca 5 minutit. Seejärel sega kahvliga korralikult läbi, riis jääb mõnusalt kohev ja isuäratav. Serveeri koheselt. Puista peale veel värsket või kuivatatud koriandrit.







ทานให้อร่อยนะ





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar