Mesise karamellikattega kook





Kiire päeva lõpetuseks üks lihtsamast lihtsam kook :-)

400 grammi kondentspiima

1 teelusikatäis vaniljesuhkrut
400 grammi muffinipulbrit
50 grammi õli
3 supilusikatäit mett
150 grammi mandleid
125 grammi vett
200 grammi vaarika marmelaadi



Purusta mandlid saumiksriga ning rösti  kuival kuumal pannil.




Kuumuta kondentspiim pliidil keemiseni, seejärel  alanda kuumust ja jäta omaette podisema. Sega aegajalt.



Sega muffinipulber veega ning vala õliga määritud vormi, küpseta alumisel tasemel ca 40 minutit. Tõsta jahtuma.  Lõika kook keskelt pooleks ning määri alumisele poolele 200 grammi vaarika marmelaadi. Tõsta teine pool peale tagasi ning kata  purustatud mandliseguga. Tõsta kook vormi tagasi.




Lisa kondentspiimale mesi ning vaniljesuhkur, tõsta kuumust ning pidevalt segades keeda ca 10 minutit. Vala kuum segu koogile ja aja ühtlaselt laiali. Jahuta maha ja tõsta ettevaatlikult vormist välja. Võid asetada peale ka taldriku ning niimoodi ümber keerata. Oota kuni koogi pealmine pind on kõvanenud ning kindlasti täielikult jahtunud, raputa peale tuhksuhkrut ning lase hea maitsta.





Life can be beautiful :-)




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar