Hommikuid ei saa üldjuhul mööda ilma mõne maitsva võileivata, tavaliselt ei ole aega hommikuti aega jännata keerulisemate või aeganõudvate tegemistega aga kui ikka mõni minut varem jalad alla ajada, siis jõuate kõike.
Tegelikkuses ei lähe ka nende võileibadega sugugi rohkem aega kui tavalise juustu-või singivõileivaga, tuleb lihtsalt tegevus paikka panna tähtsuse järjekorras.
mõned ribad peekoni
1 muna võileiva kohta
võid või maitserohelisega maitsestatud creme bonjouri ( murulauk või mõni muu lemmik )
salatilehti
näputäis soola, pipart, maitserohelist
balsamico äädikat
leivaviile vastavalt isule
Pane vesi keema, lisa soola ja supilusikatäis äädikat ( 10 % ) Pann tuliseks ning peekoniviilud peale, samal ajal määri leivaviilud võiga või määrdega ning aseta peale salatileht.
Kui vesi on keema läinud löö lusikaga vesi keerlema ning löö muna sisse niimoodi, et munakollane jääb terveks. Võid kõhkluste puhul ka muna enne eraldi tassi lüüa ja selle sealt vaikselt vette libistada. Keeda ca 4 minutit. Tõsta vahukulbiga majapidamispaberile nõrguma. Peekon prae krõbedaks ning tõsta salatilehega kaetud võileivale, peale aseta kooreta keedetud muna ning lõika sisse väike sälk, et munakollane saaks õrnalt peekonile valguda.
Maitsesta mõne tilga balsamicoga ning musta purustatud pipraga.
Pošeeritud munad sobivad väga hästi ka salatitele ja grillitud lihaga ning samuti külmaks suupisteks kastmega.
Võid soojendada hiljem neid kuumas vees minuti jagu ja siis lisada võileibadele ka järgmine hommik, samuti on need väga head lisandiks puljongile või mõnele püreesupile.
Head katsetamist.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar