Valmista keedutaigen.
300 grammi vett
80 grammi võid
5 grammi soola
5 muna
200 grammi jahu
Lase keema kõigepealt soolaga segatud vesi ja või, seejärel lisa jahu. Parim variant on nüüd tõsta kastrul tulelt ja vispeldada korralikult segu läbi. Seejärel kuumuta uuesti ja sega pidevalt, lisa ükshaaval munad ja vispelda pidevalt, taigen peab jääma sile ja siidine. Jahuta.
Aseta jahtunud taigen pritsikotti või vastavasse instrumenti ja lase ahjuplaadile 2-3 cm läbimõõduga ringikesed. Tipud võid märja näpuga alla vajutada, see ei ole ka maailmalõpp kui jätad nii tegemata.
Küpseta 220 kraadises ahjus ca. 12 minutit, tõsta välja ja torka puutikuga auk sisse ning küpseta edasi 200 kraadi juures sama kaua veel, ehk 12 minutit. Kui pätsikesed on pealt kuldsed, tõsta välja ning jahuta. Võid minna ka kergemat teed pidi ja lõika jahtunud profitroolid keskelt pooleks, seejärel tõsta lusikaga sisse täidis, võid täita ka pritsiga.Täidise jaoks lõika umbes 100 grammi sinki tükkideks ja riivi samapalju juustu, lisa 50 grammi majoneesi ja näputäis jahvatatud tsillit. Saumikseri abil purusta nüüd kõik peeneks, seejärel lisa eraldi vahustatud 100 grammi majoneesi tilga vahukoorega, sega korralikult läbi ja maitsesta musta pipraga.
Pealt kaunista ülejäänud singivahu ning maitserohelisega. Suurepärane suupiste igas olukorras. Täidisena võib kasutada nii liha kui kala, seene ja juurviljapüreed.
Olge mõnusad !!!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar