Täna õnnestus kalal käies ka üks ilus purikas kätte saada. Haug kaalus ca 1,5 kg ja söögitegemiseks paras kogus, sellest piisab täiesti vähemalt 4 liikmelise pere toitmiseks. Peale puhastamist kaal ju oluliselt väheneb aga see on siiski piisav korraliku eine valmistamiseks. Kellel aega endal kalastada pole, see seab sammud kalapoodi ja toob selle sealt.
Esmalt tuleb muidugi kala puhastada luudest ja seejärel ka nahk eemaldada.
600-800 grammi puhastatud haugifileed
100 grammi peekoni
1 punane sibul
4 dl toidukoort
2 dl hapukoort
150 grammi riivitud juustu
musta pipart, soola, oliiviõli
50 grammi võid
Võtke keskmise suurusega ahjunõu ja määrige selle põhi oliiviõliga. Lõigake haugifileedest umbes 5 cm laiused tükid. Laduge lõigatud tükid ahjuvormi üksteise kõrvale. Puistage peale näputäis soola ja musta pipart, piserdage peale kergelt oliiviõli. Lõigake võist pisikesed kuubikud ja laotage need omakorda kalale. Peekonist tuleks lõigata samuti 5 cm laiused tükid ja need omakorda kalale laotada. Punane sibul tuleb viilutada ja need ühtlaselt peekonile asetada. Pange kala eelkuumutatud ahju ( 220 kraadi ) ja küpsetage umbes 10 minutit. Seejärel võtke vorm ahjust välja ja tõstke supilusikaga kalatükkidele hapukoort, valage peale toidukoor ja viimasena riivitud juust. Soola ärge rohkem lisage, sest juust ja või annavad seda piisavalt juurde. Tõstke ahjus kuumust 240 kraadini ja seejärel küpsetage kala ahjus veel umbes 12 minutit. Kui juust on pealt pruunistunud on kala valmis.
Nautige koos keedetud riisi ja värskete köögiviljadega. Marineeritud brokoli on väga mõnus ja krõmps lisand. Marineerige seda näiteks oliiviõliga, mis on maitsestatud musta pipra ja soolaga. Samuti võite proovida õunaäädikaga.
Ilusat suve jätku soovides....
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar