Grillitud ja marineeritud paprikad






Imeline lisand praele, salatile või miks mitte lihtsalt võileivale. Erilist vaeva ega aega nende valmistamine ei võta, kuid lihtsuses peitubki võlu. Tehakse neid igas maailma nurgas omamoodi ja kõikvõimalike lisanditega. Minu versioon oleks aga järgmine: 


Pese paprikad ja aseta need tervelt  240 kraadini kuumutatud ahju grillima. Ma ei poolita ega eralda ennem ka seemneid.







Grilli ca 30 minutit või kuni paprikad hakkavad pealt mustaks tõmbuma.  Vahepeal võid keerata paprikad teistpidi, et ka teine pool saaks grilli tunda. Seejärel lülita ahi välja ja jäta  paprikad ahju ca 15 minutiks veel seisma.





Valmista vahepeal lihtne marinaad, mille koostisaineteks on  :


3 dl vett

3 supilusikatäit  10%-st  äädikat 
1 supilusikatäis sidrunimahla
3 supilusikatäit suhkrut
3 supilusikatäit meresoola
6 tera musta pipart
3 loorberilehte

Tõsta paprikad ahjust välja ja eralda sabad, seeemned ning tõmba maha nahk. Paljud tõstavad paprikad peale grillimist suletud kotti või anumasse seisma, et nahk paremini kooruks, kuid võin julgelt lubada, et minu meetod töötab suurepäraselt ja nahk tuleb väga lihtsalt maha . Vala plaadile kogunenud mahl samuti marinaadi hulka ja lase veel korraks keema. Seejärel täida purgid paprikatega ning vala peale marinaad. Sulge purgid õrnalt kaanega ( ära keera kõvasti kinni )ja aseta purgid kastruli, kus on umbes liiter vett ja keeda ca 10 minutit. Nüüd keera kaaned kõvasti kinni ja aseta purgid tagurpidi jahtuma. 15-st paprikast saad kolm 0,5-e liitrist purgitäit kergelt suitsumaitselist hõrgutist. 





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar