Seafilee taignas ja koorene küüslaugukartul




Viimasest tegemisest on läinud jälle omasoodu aega aga elurütmid ei ole lasknud muude asjadega suurt tegeleda. Täna teen  vale Wellingtoni -tulemus tuli üsna maitsev isegi välisfileega-muidugi sisefilee vastu ei saa aga rahakott hakkab käes kräunuma, kui igapäevaselt liha tarbida sisefileede näol. Välja jätan seekord hanemaksa pasteedi sest tegemist pole ju originaaliga.


0,5 kg sealiha ( välisfileed ) Kes tahab rohkem gurmaanitseda kasutagu sisefileed

lusikatäis soola
lusikatäis täisteralist sinepit aga asja ajab ära meie hea kange sinep
15 grammi võid
näputäis musta pipart
1 sibul
2 küüslaugu küünt
lusikatäis õli
0,5 kg lehttaigent
20 grammi sulatatud juustu 
100 grammi seeni 
peterselli
140 grammi peekoni
2 munakollast määrimiseks
lusikatäis piima



Liha tuleks külmkapist aegsasti välja võtta, samuti võtke sulama lehttaigen. Koorige sibul, küüslauk, loputage seened veega ja tükeldage komponendid kuubikuteks. Järgmiseks pliit kuumaks ja pann kuumenema koos õli ja tükikese võiga, seejärel praadige sinepi, pipra ja soolaga hõõrutud lihatüki kõiki külgi ca 1,5 minutit.




Seejärel poolitage lihatükk ja praadige toored küljed. Tõstke lihatükid pannilt jahtuma. Praadige samas ölis seene, küüslaugu ja sibulatükid.















Võtke 6 lehttaigna plaati ja asetage neist 4 üksteise kõrvale ja 2 plaati diagonaalis ülesse,  moodustage jahusele lõikelauale ruut või ristkülik ja seejärel rullige kergelt kõik üle. Plaadid peaksid  korralikult serviti üksteise külge kinnituma. Määrige sulatatud juustuga. Laduge peale peekoniviilud millele puistage omakorda peale tükeldatud petersell.




Peekonile laotage ühtlaselt peale praetud seenesegu ja seejärel asetage keskele lihatükid. Tõstke ettevaatlikult taignaääred üle liha ja suruge omavahel kokku. Ülejäänud 2 lehttaignaplaati rullike õhukeseks ja katke sellega uuesti kogu nn. halg 




Tõmmake kergelt noaotsaga risti-rästi üle pätsi jooned ja seejärel määrige muna-piima seguga. Asetage eelkuumutatud ahju  ( 190 kraadi ) küpsema umbes 45 minutiks.







Võtke kooritud kartulid ja paar küüslaugu küünt, viilutage. Maitsestage lusikatäie sinepiga, lisage maitse järgi soola ning valage üle 2,5 dl vahukoorega.




Asetage ahjuvormi ning küpsetage  samuti 45 minutit. Tõstke liha taignas ahjust välja, laske kartulitel veel küpseda seni kuni olete viilutanud liha. 




Serveerige meelepärase kastme ja salatiga.  Väga hästi sobib kõrvale koore-konjakikaste ja  kodune marineeritud kurk.




See ongi paradiis !


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar