Kaneelikeerud





 Kogus ca 25 tk

Taigen :

80 grammi võid
100 grammi vaniljesuhkrut
1 muna
2 dl piima
0,5 teelusikatäit soola
550 grammi nisujahu
25 grammi presspärmi
näputäis söögisoodat

Sega taigen korralikult läbi ja jäta 1,5 tunniks rätiku alla kerkima. Valmista vahepeal täidis ja selleks vajad :

80 grammi võid
1 teelusikatäis kaneeli
2 supilusikatäit suhkrusiirupit ( võib asendada ka meega )



Sulata või ja sega see teiste komponentidega. Rulli kerkinud taigen laiali ja määri peale või-kaneeli segu.



Keera rulli ja lõika umbes 1 cm. paksused viilud. Aseta viilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase veel ca 30 minutit olla.



Seejärel määri muna ja piima seguga ning küpseta eelkuumutatud ahju keskmisel tasandil 175 kraadi juures ca 15 minutit.


Lase natuke jahtuda ning raputa peale tuhksuhkrut.



“Oh, kevad hakkab tulema!” Ja Jumal ise teab, et kui Pariisi jõuab kevad, siis peab nõdremgi surelik hinges tundma, et see on paradiis.   “Vähi pöörijoon”




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar