Võis hautatud lõhe seente ja aed-juurviljasalatiga






Rannahooaeg läheneb :-) Valmistame ühe suurepärase salati, mis ei jäta ka üht mehepoega sugugi külmaks.
Esiteks tuleb marineerida lõhe ja selleks kasuta :

0,5 l õunamahla
1-2 tükeldatud tsillikauna ( eemalda seemned )
2 supilusikatäit mett
0,5 teelusikatäit soola

Sega kõik ained omavahel. Keeda marinaadi nõrgal kuumusel ca 0,5 tundi ja jahuta täielikult. Lõika lõhest meelepärased tükid ja vala marinaad peale. Mina hoidsin kala öö marinaadis, kuid pisab ka lühem aeg.

Salatiks:

ca 300 grammi brokolit
100 grammi suhkruherneid
6-8 kirsstomatit
0,5 kurki
6 redist
1 punane paprika
1 porgand
80 grammi marineeritud seeni ( riisikad )



Koori kurk, eemalda seemned ja viiluta. Brokoli ja suhkruherned tuleks kasta paariks minutiks soolaga maitsestatud vette ja seejärel jahutada külma veega. Grilli võis poolitatud redised ja jahuta.



Paprika, kirsstomatid, porgand puhasta, pese ja viiluta. Sega kõik komponendid omavahel kokku ja valmista salatikaste :

2 dl rapsiõli
musta pipart
soola
0,5 sidrunit
tükeldatud basiilikat

Sega esmalt sidrunimahl ja maitseained ning seejärel lisa õli. Klopi korralikult läbi ja vala salatile. Seni kuni salat tõmbab valmista lõhe. Sulata umbes 300 grammi võid. Võid peaks olema niipalju, et see katab kalatükid täielikult. Kui või on sulanud, tõsta sisse kalatükid ja kuumuta väga nõrgal kuumusel ca. 10-12 minutit. Või ei tohi keema minna. Ideaalis umbes 55-60 kraadi. Jahtunud võid saad uuesti kasutada kalatoitude valmistamisel, seega kaotsi ei lähe midagi.
















Kellel soovi võib lisada ka paar viilu küpsetatud peekonit. Kaunista tilli, peterselli või basiilika lehtedega.



On lootus linnuke, mis hinges pesitseb ja laulab viit, mis vait ei jää. ( Emily Dickinson )



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar