Marjarullid moosiga






Taigen :

600 grammi jahu
100 grammi võid
1 vaniljekaun või teelusikatäis vaniljeekstrakti
50 grammi muscovado suhkrut
näputäis soola
25 grammi presspärmi
1 muna
2 dl piima
1 dl vett

Sega omavahel soe piim ja pärm, lisa suhkur, sool ja vaniljekaunast eemaldatud seemned või ekstrakt. Pane sõelutud jahu suuremasse kaussi, sega sisse klopitud muna, sulatatud või ja vesi. Lõpuks lisa eelnevalt kokku segatud pärmi-piima segu. Sõtku korralikult läbi ja jäta soojemasse kohta ca. kaheks tunniks kerkima.
Peale seda kui taigen on kerkinud, rulli see umbes 0,5 cm.paksuse kihina laiali. Valmista täidis.

200 grammi paksemat moosi
150 grammi marju ( kasutan ise valgeid sõstraid ja vaarikaid )
1 teelusikatäis tärklist

Juhul kui moos on liiga vedel lase sellel sõelal mõni minut nõrguda, seejärel määri see taignale. Sega marjad tärklisega ja  puista need omakorda moosile.



Rulli taigen kokku ja lõika see kaheks osaks.  Aseta rullid pooleks tunniks külmkappi. Kuumuta ahi 180 kraadini. Lõika rullist umbes 2 cm. laiused tükid ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri pealt munakollase või piimaga. Puista peale pärlsuhkurt ja küpseta ahju keskmisel tasemel ca 20 minutit.



Imeline suutäis koos külma piima või kohviga.



Tegemist väärt !

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar