Õunastruudel lehttaignast








1 pakk lehttainast ( üks suur leht) 
4 õuna
2 supilusikatäit suhkrut
20 grammi rosinaid
20 grammi punaseid sõstraid (külmutatud)
näputäis purustatud pähkleid
100 grammi võid
1 teelusikatäis kaneeli
1 munakollane
1 supilusikatäis piima
1 teelusikatäis pärlsuhkrut
1 supilusikatäis tuhksuhkrut

Sulata lehttaigen. Leota  rosinaid ca 15 minutit vees. Eemalda õuntelt südamikud ja tükelda kuubikuteks. Hauta pannil koos 50 grammi võiga umbes 5 minutit, sega seejärel suhkru ja kaneeliseguga. Lisa leotatud rosinad ja punased sõstrad. Kui taigen on sulanud, laota see ettevaatlikult laiali. Määri ülejäänud toasooja võiga, lisa purustatud pähklid. Tõsta peale jahtunud õunakuubikud. Rulli ettevaatlikult kokku ja lõika sisse sälgud. Määri munakollase ja piimaseguga. Puista peale pärlsuhkur ning küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures ca 35 minutit.





Küpsetamata struudli võib vabalt ka sügavkülmutada. Seda on hea ootamatutel juhtudel kasutada. Enne serveerimist raputa peale tuhksuhkrut ja punaseid sõstraid. Sõstrad tasakaalustavad ka struudli enda magusust.




Samuti võib pool õunakogusest segada koduse õunamoosiga. Fantaasia on teie päralt.

Mõnus nii soojalt kui külmalt.





Ka kõige heledam tuli võib varakult kustuda, kui teda miski ei toida. Peab olema tugev unistustes, suur unistaja, et ainult neist toitu saades oma leeki alles hoida ja eluaeg uneskäija kombel tegelikkusest läbi rännata.
“Rohtaed”





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar