Selles pirukas segunevad omavahel magus, hapu ja soolane maitse, kuid lõpptulemus on täiesti suurepärane.
2,5 dl jahu
0,5 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl kaneeli
100 g võid
2 munakollast
50 grammi pohlasid
3 spl külma vett
Sega kõik kuivained omavahel, lisada toasoe või, munakollased ja sega hästi läbi. Lisa vesi ning viimasena külmutatud pohlad, sega taigen uuesti hästi läbi. Suru taigen õrnalt võiga määritud koogivormi põhja ja kata ka ääred vähemalt 1 cm kõrguselt taignamassiga. Tõsta külmkappi tahenema kuni valmistad katet, milleks vajad järgmisi komponente :
2 õuna ( 1 roheline, teine magusam punane )
2 supilusikatäit suhkrusiirupit või mett
80 grammi riivitud koorejuustu
80 grammi pohlasid
Sega suuremas kausis omavahel puhastatud ja viilutatud õunasektorid, suhkrusiirup ja riivitud juust. Lase maitsetel seguneda umbes 10 minutit. Lao taignale vaheldumisi rohelise ja punase õuna sektoreid. Tõsta õunasektoritele kaussi jäänud juustu ja pohla segu ning küpseta ahju alumises osas 200 kraadi juures vähemalt 35-40 minutit.
Tõsta ahjust välja ja lase pirukal enne serveerimist tõmmata vähemalt kümme minutit.
Serveeri näiteks koos pohlakastmega.
Oleskleja ja logard on sama erinevad kui gurmaan ja õgard.
“Pilveatlas”
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar