Lillkapsa ja brokoli duo värske kartuli ning porgandiga





Lillkapsast annab teha päris huvitavaid ja põnevaid roogasid. Sobib ideaalselt nii praadimiseks, aurutamiseks, marineerimiseks ja ka värskelt näksimiseks.

1 lillkapsas
1 brokoli
3 värsket kartulit sööja kohta
2 porgandit sööja kohta
1 sibul
50 grammi värsket rohelist sibulat
4 muna
100 grammi gaseeritud vett
150 grammi jahu
musta pipart, soola





Puhastage värsked kartulid ja pange keema. Keetke ca 7 minutit ja seejärel kurnake. Puhasta lillkapsas ja brokoli. Lõigake brokoli suuremateks tükkideks, lillkapsa võiks terveks jätta. Porgandid poolitada. Tükeldage sibul väikesteks kuubikuteks. Roheline sibul hakkida. Vahustage suuremas kausis kergelt kanamunad, lisage tükeldatud sibul, must pipar ja sool, lisage hakitud roheline sibul ja jahu. Kloppige korralikult läbi ja jätke vähemalt 30 minutiks tõmbama. 




Kuumutage ahi 180 kraadini.
Poolitage keedetud kartulid ja kastke taignast läbi, sama tehke porgandite, brokoli ja lillkapsaga. Tõstke kõik küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Ülejäänud taigna võib julgelt valada sinnasamasse plaadile juurikatele peale. Puista peale veel värskelt jahvatatud pipart ja küpseta umbes 40 minutit ahju keskmisel tasemel. Kellel soovi, võib 10 minutit enne ahjust välja võtmist juurviljadele lisada riivitud juustu aga uskuge, et hea on niisamagi ja ilma lihatagi.




Ja muidugi pean ma jagama oma ilmunud e-raamatut !

http://www.rahvaraamat.ee/p/aeg-puudutab-t%C3%B5de/688106/et?isbn=9789949384860





Mina tänan.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar