LIHALÕIGUD






Mõnus ja maitsev lihalõik sobib nii eelroaks kui ka võileiva katteks. Eriliseks teeb selle siin valmistusviis. Igapäev just kodus sedasi liha ei valmistata aga uskuge mind-see tasub ennast ära.Valmistusviis iseenesest ülimalt lihtne, kuid kogu protseduur vajab siiski aega. 

1 kg sealiha-sobib ideaalselt kamaraga tükk, kus on nii pekki kui tailiha, ka kondita karbonaad sobib ideaalselt.
5 küüslauguküünt
1 supilusikatäis paprikapulbrit
1 teelusikatäis musta terapipart
1 teelusikatäis soola
1 supilusikatäis toiduõli
1 teelusikatäis suhkrut

Pange kõik maitseained anumasse ja purustage saumiksriga,  valage peale toiduõli ja sega läbi. Hõõru lihatükk või tükid korralikult sisse ja jätta toatemperatuuril maitsestuma umbes üheks tunniks. Võta kilekott mida kasutatakse toidukauplustes pakendamiseks ning tõsta lihatükk sisse. Mässi tihedalt ümber liha nii, et kilekotti ei jääks õhku, võta veel teine samasugune ja korda protseduuri. Kilekottidega ei juhtu keetmisel midagi.
 Aseta lihatükk või lihatükid suuremasse kastruli ja vala peale külma vett. Tõsta kastrul pliidile ja lase keskmisel kuumusel veel keema minna, seejärel kui vesi on keema läinud, keeda lihatükke 2 tundi.
Seejärel lülita pliit välja või tõsta kastrul koos lihatükkidega eemale jahtuma. Ära puutu lihatükke enne kui keeduvesi on täielikult maha jahtunud, seejärel tõsta lihatükid veest välja, eemalda kilekotid ja mässi lihatükid toidukilesse. Parima tulemuse saad kui hoiad lihatükke külmikus vähemalt 12 tundi. Lõika lihatükist õhukesed viilud ja naudi !!! 
Usu-sa limpsid veel sõrmedki puhtaks ja imestad, et miks sa seda varem pole teinud.




Juba Sokrates esitas ühiskonnale küsimuse : Milline inimene, kes on naudingute ori, ei riku oma keha ja hinge?
Aga elu on ikkagi üürike ja seda tuleb maksimaalselt ära kasutada, mõtlemata pidevalt kõige kasulikkusele ! Kõik on lubatud aga pidagem piiri !

Head isu ja ilusat kevade algust !

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar