TOORJUUSTUKOOK MEREMARJA JA SUITSULATIKAGA






Palju aega on jälle viimasest postitusest möödunud, enamuse ajast ning tähelepanust nõudis raamat ja selle trükki saamine, kuid tunnistada tuleb, et tegemist oli ka väikese laiskusega. Tõsi, ka pikad töönädalad on nõudnud oma aja aga siin on teile tõeline hõrgutis nii argi- kui pidupäevaks. Käärigem käised üles ja asugem asja juurde.

Põhi :

300 grammi näkileiba 
3 supilusikatäit taluvõid
2 dl piima

Purustage saumiksriga näkileivad. Sulatage või ja valage see koos piimaga purustatud näkileiva hulka. Segage hästi läbi ja suruge saadud mass fooliumiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja.
 ( läbimõõduga 24 cm )

Täidis :

200 grammi hapukoort ( 20 % )
400 grammi maitsestamata toorjuustu
4 keedetud kanamuna
1 teelusikatäis sinepit
100 grammi punast meremarja
100 grammi suitsetatud latikat
1 värske kurk
musta pipart, soola
3 lehte zelantiini
tilk vett


Pange zelantiinilehed anumasse ja valage peale 3 dl külma vett.
Segage omavahel hapukoor, toorjuust ja sinep, maitsestage. Lõigake värske kurk pikuti pooleks ja eemaldage lusikaga seemned. Segage kurgiseemned eelnevalt segatud toorjuustu segusse. Lisage meremari ja tükeldatud latikas ning tükeldatud keedetud kanamunad. Pigistage zelantiinilehtedest vesi välja ja sulatage see tilgas vees. Valage saadud vedelik nüüd täidise massi ja segage korralikult läbi. Valage segu ühtlaselt põhjale ja tõstke seejärel külmikusse tahenema umbes 1,5 tunniks.

Kate :

Täidisest ülejäänud värske kurk lõigake sektoriteks
0,5 sidruni mahl
peotäis värsket tilli
2 dl mineraalvett ( mulliga )
natukene rohelist sibulat
50 grammi kapriseid
50 grammi suitsetatud latikat
2 lehte zelantiini
2 dl vahukoort
musta pipart, soola

Sulatage zelantiin. Võtke kõrgem anum kuhu pange põhja till, valage peale mineraalvesi ning sidrunimahl. Purustage till saumiksriga ja lisage vedelikule sulatatud zelantiin.
Tõstke tardunud kook külmikust välja ja laduge nüüd ääri mööda sektoriteks lõigatud kurk. Iga sektori vahele asetage kapris. Puistage peale omakorda tükeldatud rohelist sibulat. Keskele laduge ringiratast mõned kalatükid. Valage ettevaatlikult peale eelnevalt valmistatud segu ja tõstke uuesti tunniks-kaheks külmkappi tahenema.




Viimasena vahustage vahukoor ja maitsestage see näputäie soola-pipraga. Kaunistage tort. 




Tundub keeruline ? Tegelikult mitte, vajate pisut aega, kuid tulemus räägib enda eest.




Üllatage ennast, peret ja sõpru. Te ju kõik olete seda väärt !!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar