GRILLITUD ZUCCHINI EHK SUVIKÕRVITSARULLID






Saage tuttavaks-see siin on üks imeline ja maitsev toit, mis nagu kevadine soe tuulepuhang paitab meeli . Paljudele on see köögivili suhteliselt võõras, kuid ma võin Teile garanteerida, et see hakkab edaspidi Teie köögis figureerima. Zucchini kasutusvõimalus on ääretult lai ja piiriks saaks olla ainult fantaasiapuudus.
 Kui kasutate seda eelroana, siis tuleks aervestada, et ühest keskmisest köögiviljast jagub kahele sööjale.  Juust on selline delikaatne toiduaine, et siin saab igaüks teha oma valiku aga annaksin väikesed vihjed. Maailmas üle tuhande juustusordi, paljusid me ise oma eluteel maitsta saame on juba iseasi. Aga asugem asja juurde. 

1 zucchini
1 viil suitsetatud peekoni rulli kohta
150 grammi pehmet juustu ( Brie, Camembert, Fontina ) Võib kasutada ka mõnda kitsejuustu.
oliiviõli
musta pipart
soola
tilli
paar sidruniviilu
pool muna sööja kohta
balsamico äädikat

Peske zucchinid ja lõigake neist pikkupidi viilud. Piserdage viilud oliiviõliga ja puistage peale musta värskelt jahvatatud pipart. Grillige ca 5 minutit eelkuumutatud ahjus 200 kraadiga.  Tõstke ahjust välja ja tõstke iga viil peekonile. Asetage igale viilule tükk kitsejuustu ja rullige kokku. Kinnitage hambatikuga. 








Tõstke ahjul temperatuur 220 kraadini ja küpsetage rulle ca 10 minutit. Eemaldage hambatikud. Serveerige kohe koos keedetud kanamuna, värske tilli ja balsamico äädikaga. Hea maitse saate kui piserdate enne söömist zucchini rullidele sidrunimahla. 




Lõpetuseks tahan Teiega jagada ühte linki, sealt leiate minu äsja ilmunud raamatu.

https://www.rahvaraamat.ee/p/tiivutud-inglid/779963/et?isbn=9789949811168


Eelnevalt on ilmunud "Aeg puudutab tõde". Mõlemad raamatud on saadaval nii paberkandjal kui ka e-raamatuna Eestis, Soomes ja ka mujal.
 Mina tänan ja soovin kõigile ilusat suve ja kordaminekuid !!!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar