Lihtne, kuid samas nii pidulik õhtusöök paneb end kodus justkui restoranis tundma. Kiirelt valmiv ja väikse kuluga saab suuremgi pere söödud.
800 grammi hakkliha ( sea-loomaliha mix ) Sellest kogusest saab 12 korraliku portsjoni
2 pakki peekoni ehk igale pallile 1 viil peekonit
100 grammi Emmentali juustu
6 kanamuna
100 grammi pehmet juustu ( Camembert, Brie, Münster, Livarot )
musta pipart, soola, õli
Segage hakkliha suuremas nõus soola ning pipraga, lisage ca 50 grammi õli ja segage veelkord läbi. Jagage hakkliha võrdseteks osadeks ja vajutage seejärel igasse palli näiteks maitseaine topsiga sügav lohk. Keerake iga palli ümber viil peekonit.
Lõigake Emmentalist 24 väiksemat tükki ja pehmest juustust 12 tükki. Asetage esimesena süvendi põhja tükk Emmentali ja sellele tükk pehmet juust. Poolitage kanamunad. Pehmele juustule asetage omakorda poolik muna ja munale lõik Emmentali.
Küpsetage eelkuumutatud ahjus 220 kraadi juures ca 30 minutit. Sellel ajal kui pallid küpsevad, segage kokku üks hea salat näiteks ruccolast, jääsalatist, tomatist ja värskest kurgist. Piserdage peale natukene sidrunimahla, musta pipart ja näputäis soola. Võite lisada ka tilgakese oliiviõli. Segage kergelt läbi ja jätke kuni serveerimiseni külmkappi. Sooja lisandina sobivad väga hästi keedetud spagetid, millesse on segatud tükike sulatatud taluvõid.
Ja lõpetuseks jääb ainult soovida: Head Isu !!!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar