HAKKLIHA PIHV KODUJUUSTU, JALOPENO JA TOMATI CHUTNEYGA






Siin toidus paitavad meeli omavahel kolm maitset - terav, hapu ja magus. Uskumatult hea kombinatsioon, selleks tuleb natuke küll vaeva näha aga elus ei tulegi midagi niisama kätte.
Alustagem Chutney valmistamiseks ja selleks varu omale :

1 kg väiksemaid tomateid ( eriti hea kui saab kasutada kirsstomateid )
1 suurem roheline õun
100 grammi rosinaid
1 punane tsillikaun
1 sibul
3-4 küüslauguküünt
100 ml valget veini
soola 
1 supilusikatäis suhkurt
pipart, õli

Pane rosinad vette ligunema. Tomatid, küüslauguküüned, tükeldatud sibul ja seemnetest puhastatud, tükeeldatud tsillikaun ahjuplaadile, piserda aedviljad õli ja musta pipraga üle ning küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures umbes 25 minutit. Tõsta ahjust välja ja vala kõik suuremasse kastruli. Puhasta õun seemnetest ja tükelda, sega suhkruga ning lisa küpsetatud tomatitele. Kurna rosinad ja lisa koos valge veiniga segule. Keeda keskmisel kuumusel umbes 20 minutit. Jahuta ja tõsta segu väiksematesse purkidesse. 

Järgmiseks valmistame pihvid.

700 grammi hakkliha ( segu )
100 grammi tükeldatud, marineeritud jalopenosid
1 tükeldatud sibul
150 grammi kodujuustu
100 grammi maisikrõpse 
3 kanamuna
näputäis soola, pipart
50 grammi toiduõli

Maisikrõpsud tuleb eelnevalt purustada ja siis segada see hakklihasse, laske seista umbes 10 minutit, seejärel lisage sisse kõik teised ained. Vormige pihvid ja küpsetage neid esmalt kuumal pannil kumbaltki poolt ca 2 minutit, seejärel asetage ahjuplaadile ja järelküpsetage neid ahjus ca 10 minutit 230-240  kraadi juures. Lülitage ahi välja ja jätke pihvid sinna, kuni valmistate veel kiirelt kurgi-rabarberisalati.

1 -2 värsket kurki
50 grammi rabarberit
0,5 sidrunit
näputäis soola, suhkrut

Eemaldage kurkidelt koored ja tõmmake neist aedviljakoorijaga pikad ribad. Tükeldage rabarber. Segage kurgiribadega läbi. Piserdage peale sidrunist pigistatud mahla, maitsestage soola, suhkruga ja segage veelkord läbi. Värske till annab asjale jumet.



Tõstke ahjust pihvid ja serveerige koos värske salati ning chutneyga. 




Pihvist tulevad maitsed kõige paremini esile, kui need on juba natukene jahtunud.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar