VAARIKA TOORJUUSTUKOOK





Särtsakas toorjuustukook vaarikatega annab pühapäevale õige hoo sisse. Maitseb nii suurtele kui väikestele magusasõpradele. Iseenesest lihtne valmistada.

Põhi:

2 dl mannat
3 kanamuna
2 dl muscavado suhkrut
1 dl fariinisuhkrut
1 tl küpsertuspulbrit
200 grammi võid
2 dl kakaod

Kate:

400 grammi toorjuustu
200 grammi kohupiima
2 kanamuna
2 supilusikatäit jahu
1 teelusikatäis küpsetuspulbrit
100 grammi külmutatud vaarikaid
2 dl suhkrut
1 teelusikatäis vanilje ekstrakti või 2 tl. vaniljesuhkrut
0,5 teelusikatäit soola

Viimistluseks:

100 grammi külmutatud vaarikaid

Alustagem põhja valmistamisest ja selleks pange suuremasse kaussi toasoe või, suhkrud ja kanamunad. Mikserdage korralikult läbi ja lisage manna, kakao ja küpsetuspulber. Segage ning jätke segu seisma seniks, kuni valmistate katte.
Katte jaoks võtke teine suurem anum ja mikserdage kõik ained, välja arvatud vaarikad, omavahel läbi. Purustage külmutatud vaarikad väiksemateks tükkideks ja segage ettevaatlikult eelnevalt segatud massi.
Kuumutage ahi 200 kraadini.
Segage koogipõhi uuesti läbi ja pange see enamvähem ühtlase kihina kokkukäidavasse koogivormi ( 24-26 cm )


 Peale valage ettevaatlikult täidis. 



Küpsetage ahju alumisel tasemel 45 minutit, seejärel lülitage ahi välja ja laske koogil tõmmata 10 minutit. Tõstke kook ahjust välja ja jahutage täielikult.


Enne serveerimist puistage peale veel purustatud külmutatud vaarikaid ja miks mitte valmistada lisaks mõnus vaarikatest kaste.




Jagades oma probleeme, siis vähemaks neid ei jää. Aga kui teil ei õnnestu jagada rõõmu, see kahaneb. 
Nagu ütleb humanist Sri Sri Ravi Shankar: Jagage oma probleeme ainult Jumalikuga, mitte kellegi teisega, vastasel juhul probleemid ainult suurenevad. 
Oma rõõmu tuleb jagada. Ka väikestest asjadest tuleb tunda rõõmu ning heameelt.  Minu rõõm on praegusel hetkel siin ja seda ma ka teiega jagan :-
)





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar