SAIAKATE






Eile oli üle pika aja ulmeline kalapüük. Ahvenad ja särjed hüppasid lausa ise konksu otsa, kõik parajalt prisked ja rasvased. Muidugi sattus konksu otsa ka väiksemaid isendeid aga kuna vetevana jagas heldelt suuremaid kalu, siis väiksemad läksid tagasi veemaailma hullama ja kaalu koguma. Teeme täna neist kinnipüütud kalakestest ühe mõnusa saiakatte.
Saiakatteks kasutasin ära 10 puhastatud isendit, saab ka vähemast hulgast aga lihtsam on teha korraga suurem kogus, seda määret võib vabalt ka külmutada, seega on hiljem lihtne see lihtsalt sulama võtta ja suurepärane leivakõrvane on olemas. Peale küpsetamist ja puhastamist jäi puhast kalaliha ca 800 grammi.

800 grammi puhastatud valge lihaga kala (ahven, särg, haug, siig )
2 keedumuna
100 grammi majoneesi
1 teelusikatäis kangemat sinepit
1 teelusikatäis vedeldatud mett
1 teelusikatäis tükeldatud tilli
50 grammi kapriseid
värskelt jahvatatud musta pipart
näputäis  karripulbrit
Küpsetamiseks õli, tükike võid, soola ja supilusikatäis mahedamat sinepit. 
Kaunistamiseks, maitsestamiseks keedetud muna, tilli, rohelist sibulat ja sidrunit.
Kuumuta ahi 220 kraadini.
Määri puhastatud kalad soola ja sinepiga kokku. ( Soolikad, pead, sabad, uimed eemaldatud ) Piserda kaladele natuke õli ja seejärel tõsta igale kalale tükike võid. Küpseta ahju keskmisel tasemel 20 minutit. Tõsta kalad ahjust välja ja jahuta täielikult maha. 
 Eemalda kaladelt selgrood ja niipalju luusid kui võimalik. Pane seejärel kõik ülejäänud komponendid ühte suuremasse kaussi ja mikserda korralikult läbi. Säilita purgis või korralikult suletavas karbis. 
Seni kuni maitsed segunevad, rösti mõned viilud saia. 
Määri saiadele korralik kogus saiakatet ja naudi. Iga ilmaga. Täna ja homme, ülehomme... lõpmatuseni!!




Tuleb vist jälle kalale minna.....












Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar