BEZEE VAHUKOORE JA MARJADEGA






Väga lihtne ja maitsev magustoit. Juhul kui teil on kodus olemas juba varem valmistatud bezee, siis käib selle valmistamine kiiremini kui arvata oskate.

6 munavalget
200 grammi suhkrut
1 supilusikatäis maisitärklist
0,5 l vahukoort
2 supilusikatäit tuhksuhkrut
100 grammi vaarikaid
2 ploomi
Viimistluseks ja viimase maitse andmiseks vedelat mett ning tuhksuhkrut.

Vahutatage esmalt munavalged poolkõvaks ja lisage massi  200 grammi suhkrut ning maisitärklis. Vahustage edasi seni kuni suhkur on lahustunud ja mass on muutunud tugevaks vahuks.
Eelkuumutage ahi 135 kraadini. 



Tõstke suurema lusikaga vahustatud munavalge kuhjakesed  küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetage neid umbes tund aega. Jahutage.
Võtke üks pakk vahukoort ja vahustage see koos kahe supilusikatäie tuhksuhkruga.  Desserdi serveerimiseks võtke sügavamad magustoidunõud ja tõstke nende põhja esmalt natukene vahukoort, seejärel pudistage peale bezeed ja marju ning tükeldatud ploome. Vaarikad tasakaalustavad bezee magusust ja ploom pakub lisaks mõnusat maitseelamust. Tehke niimoodi mitu kihti. Viimane lihv andke mee ning tuhksuhkruga.


Nii lihtne see oligi. Ja lõpetuseks vanakreeka filosoofi Sokratese mõttetera : Parim maitseaine söögi juures on nälg.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar