JOGURTIJÄÄ PISTAATSIAPÄHKLITE JA MARJADEGA





Kauplustes on müügil igasuguseid mahlajääsid ja muid jäätise sarnaseid vigureid. Meie katsetasime täna külmutatud jogurtit marjadega ja tuleb tunnistada ainult üht-see on väga hea. Seepärast jagame rõõmsalt retsepti ka teiega. Marjade puudust sellel aastal küll tundma ei pea ja neid jagub ilmselt nii moosideks, mahladeks kui ka külmutamiseks. Mustsõstar annab eriti peene maitseelamuse ja täiendab nii mustikate kui punaste sõstarde maitset.

600 grammi Kreeka jogurtit
1 kuhjata teelusikatäis vanilli
5 supilusikatäit vedelat mett
50 grammi pistaatsiapähkleid
natukene mustsõstraid, punaseid sõstraid ja mustikaid

Sega jogurt mee ja vanilliga.


Vala saadud mass kilega kaetud väiksemale ahjuplaadile ja puista peale marjad ning eelnevalt pannil röstitud pistaatsiapähklid mis on hakitud väiksemateks tükkideks. Soovi korral nirista peale veel natukene mett.


Pane nüüd plaat koos jogurtimassiga paariks tunniks sügavkülma. Enne söömist murra või lõika jogurtiplaat tükkideks. Arvestama pead sellega, et jogurt sulab kiiremini kui jäätis, seepärast sööge kohe.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar