BIFF A LA LINDSTRÖM





Räägitakse, et tsaariaegses Peterburis sündinud ja kasvanud, aga Rootsis elanud kapten Henrik Lindström külastas 1862. aastal Kalmaris, Hotel Witt'i restorani. Seal palunud ta kokal Venemaal proovitud retsepti järgi hakk-kotlette valmistada. 

 Kokk tõigi talle veisehakkliha, marineeritud peeti, keedukartulit, kappareid, muna, soola ja valget pipart ja Henrik Lindströmi segas hakkmassist segu, millest praeti köögis paksud kotletid, mis olid seest veidi roosad. Sellest ajast saadik on Lindströmi kotletid Hotel Witt restorani menüüs olnud ja Biff à la Lindström on rootsi köögi klassik. 
On veel teisigi versioone aga ilmselt on siin kirjutatu kõige tõesem. 
Mina kasutan marineeritud peedi asemel küll lihtsalt keedetud peeti ja veisehakkliha asemel hakklihasegu veise ja -sealihast.

500 grammi hakkliha

1 sibul
2 keedetud peeti
2 keedetud kartulit
2 muna
100 grammi riivsaia
20 grammi kapriseid
valget pipart, soola

Riivi peedid, kartulid. Tükelda sibul. Klopi kanamunad kergelt läbi. Sega kõik koostisained omavahel läbi ja jäta natukeseks toatemperatuurile seisma.

Vormi massist pätsikesed ja küpseta mõlemalt poolt vähemalt 2-3 minutit.
Serveeri näiteks koos tüümianiga küpsetatud kartuli ja marineeritud sibulaga.










Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar