Mitu päeva keerles ajusopis mõte küpsetada leiba erinevatest jahudest ja täna sai idee lõpuks ka teostatud. Maitse mõnus, värske ja omapärane. Sellest kogusest saab 2-3 leiba, oleneb teie vormide suurusest.
50 grammi pärmi
2 dl kanepijahu
3 dl tatrajahu
6 dl nisujahu
2 dl kaerahelbeid
2 teelusikatäit soola
180 grammi päevalilleseemneid
1 dl õli
5 dl vett
Sõelu jahud suurde kaussi ja sega soolaga läbi, lisa kaerahelbed ning päevalilleseemned. Vala peale käesoe vesi, milles on eelnevalt lahustatud presspärm. Sega korralikult läbi ja jäta tainas rätiku alla tunniks kerkima.
Kuumuta ahi 190 kraadini. Jaga kerkinud taigen kolme ossa ja aseta need eelnevalt õlitatud vormidesse. Puista taignale soovi korral veel päevalilleseemneid ja küpseta ca 40 minutit. Tõsta ahjust välja ja jäta puhta rätiku alla umbes 20 minutiks tahenema.
Naudi koos toorjuustu ja külma piimaga.
"Oma leib on ikka küla leivast magusam,"ütles Nipernaadi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar