KUNINGLIK TRIO MEREANDIDEST






Roog mille ees kahvatuvad kahtlemata paljud teised delikatessid. Tegemist on täna uhke eelroaga ja selleks on kammkarbid ning marineeritud ning grillitud kuningkrevetid.
Kammkarpe müüakse paljudes kohtades juba puhastatult ja see on ka kindlasti parim ning mugavam valik nii algajale gurmaanile kui kiire elutempoga inimesele, sest kindlasti ei tea paljud, kuidas neid õigesti puhastada. Samuti leiate kauplusest juba ettevalmistatud krevetid. Teil jääb üle valmistada ainult suurepärane marinaad.

100 ml oliiviõli
1 suurem riivitud küüslauguküün
0,5 sidruni mahl
0,5 riivitud sidruni koor
näputäis riivitud ingveri
näputäis tükeldatud tsillit
värskelt jahvatatud musta pipart

Krevette võiks olla umbes 100 grammi, koos sabadega. Sellest jagub uhkelt kahele-kolmele sööjale, sest tegemist on ikkagi eelroaga.
Segage esmalt omavahel kõik ained peale oliiviõli, seejärel segage eelnevalt paberiga kuivatatud krevetid ettevaatlikult maitseainetage ja seejärel valage peale oliiviõli. Katke toidukilega ja jätke ca 30. minutiks marineeruma.
Järgmiseks tuleks valmistada paneering kammkarpidele ja selleks võtke:

100 grammi riivitud leiba
peotäis tükeldatud maitserohelist mis koosneks petersellist, tillist, roheline sibul või karulauk.
100 grammi toasooja võid

Segage kõik ained omavahel läbi ja jätke tõmbama seniks kuni valmistate ette kammkarbid.
Võtke puhastatud rannakarbid ja kuivatage need korralikult. Valage pannile sorts oliiviõli ja tükike võid. Pann peaks olema korralikult kuum. Asetage ettevaatlikult rannakarbid pannile ja praadige neid kummaltki poolt umbes minut aega. Maitsestage meresoola ja musta pipraga.






Kõige parem ja elegantsem valik serveerimiseks oleks kindlasti kammkarbi enda kaas aga kui te pole neid just reisilt mälestuseks kaasa toonud või ostnud neid koos karpidega, siis võite paneerimiseks võtta väiksema ja madalama ahjukausi. Tänapäeval on õnneks võimalik hankida neid pea igast suuremast kauplusest. Asetage praetud kammkarp anumasse ja katke see eelnevalt valmistatud riivleivaseguga. Seda ei pea väga paksult panema, muidu tapate kammkarbi enda hõrgu maitse.
Grillige eelkuumutatud ahjus 220 kraadi juures ca 10 minutit. Kui kammkarbid on grillitud tõstke need ahjust välja ja jätke natukeseks tõmbama. Nüüd asetage grillrestile marineeritud krevetid ja grillige neid kõige ülemisel tasemel ca 2 minutit kummaltki poolt. Grillresti all peaks kindlasti olema plaat tilgakese veega, sest tilkuv õli tekitab teie ahjus muidu korraliku kaose.
Serveerige kõik koos viilu hõrgu soolatud lõhe,  keedetud kanamuna, ruccola salati ja marineeritud kapristega. Väikene viil sidrunit käib asja juurde.






 Klaasike head valget veini maitsemeelte ergutamiseks pole sugugi paha.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar