Mustsõstra - mustikakook toorjuustuga







Päikest täis päev toob inimestel naeratuse suule ja paneb neid ka silmnähtavalt aktiivsemalt tegutsema.  Kevade saabumist on looduses lausa kuulda. Väljas on tänagi mõnusalt karge, kuid päike soojendab kohati päris võimsalt ning paneb tööülesanded unustama ja unistama sootuks teistest asjadest. Siit tuleb kevade auks üks mõnus kook!
 Sügavkülmas on peidus veel mõned karbid mustikaid ja mustsõstraid ning tänaseks koogiteoks igati sobivad.

100 grammi sulatatud võid
200 grammi suhkrut
1 toasoe kanamuna
1 teelusikatäis vaniljeekstrakti
0,5 teelusikatäit soola
200 grammi mustikaid
200 grammi mustsõstraid
300 grammi rukkijahu
2 teelusikatäit küpsetuspulbrit
100 ml keefiri
200 grammi toasooja maitsestamata toorjuustu


Vahusta esmalt või koos suhkruga, lisa vaniljeekstrakt ja kanamuna. Sega 50 grammi jahu mustikatega. Ülejäänud sõelutud jahu sega soola, küpsetuspulbriga korralikult läbi ja sega see nüüd omakorda vahustatud võiga. Tõsta peotäis marju kõrvale ja vala ülejäänud jahus veeretatud marjad ning keefir taignasse. Sega korralikult, kuid ettevaatlikult, marju võimalikult vähe rikkudes läbi.
Määri küpsetusvormi põhi  ( 24-26 cm ) ja küljed võiga ning vala taigen põhjale. Silu enam-vähem tasaseks ja kata taigen ülejäänud marjadega. Küpseta ahju alumisel tasemel 180 kraadi juures ca 45 minutit. Jahuta ning serveeri meelepäraste lisanditega. Mina kasutan selleks marjadest tehtud kastet ning teise lisandina vaniljejäätist, kuhu on segatud külmutatud ja purustatud marjad.





Maailm on endiselt põnevaid maitseid täis! Avasta need enda jaoks ja tunne elust rõõmu!!!
Rõõmsat ning päiksepaistelist kevadet soovides...


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar