Marineeritud kanamunad






Tere jälle!!!
Vahepeal tekkis blogimisele sisse väike vahe, ajan selle arvuti süüks. Ühel ilusal päeval ta lihtsalt keeldus koostööd tegemast ja välja tuli vahetada arvuti kõvaketas. Õnneks oli palju andmeid mujale salvestatud aga palju läks ka kaduma.  Loodetavasti peab nüüd arvuti jälle suurele kasutusele mõnda aega ilusti vastu. Nüüd aga käärime käised üles ja asume tööle.
Seekord valmistame eestlase menüüs suhteliselt harva esinevat toitu. Paljude maade baarides, restoranides ja teistes söögikohtades on see aga täiesti tavaline toit või lisand.  Võiks öelda, et seal kus serveeritakse õlut, saab ka marineeritud muna. Variante sellest toidust on ilmselt sadu, küll erinevate äädikate, õlide, peediga, maitseainetega. Peet jätab munale meeldivalt magus-hapu maitse aga ka sellega tuleb harjuda.
Valmistan täna endale suupärase lisandi. Kasutada saab seda nii salatites, kui õlle kõrvale näksimiseks. Üldiselt võib öelda, et munad säilivad sellel meetodil kuni neli kuud. Marineeritud kanamune ei ole enne purki panemist soovitav torkida, ei hambatiku ega kahvliga, lootes, et sedasi maitsed jõuavad muna sisuni kiiremini.

10 kõvaks keedetud ( vähemalt 8 minutit ) ja jahutatud, kooritud  kanamuna
500 ml keedetud ja jahutatud vett
3 supilusikatäit äädikat ( 30% )
3 supilusikatäit suhkrut
1 teelusikatäis soola
5-6 tera musta pipart
1-2 loorberilehte
1 punane sibul



Tükeldage esmalt punasibul kuubikuteks ja pange see koos veega keema. Lisage 5 minuti pärast ülejäänud maitseained ja keetke madalal kuumusel umbes 10 minutit. Tõstke lusikaga sisse keedetud kanamunad ja keetke veel paar minutit. Seejärel võtke keeratava kaane või tihedalt suletava kaanega anum ja tõstke kanamunad ettevaatlikult purki. Valage peale marinaad, sulgege purk kõvasti ja jahutage. Peale jahutamist asetage anum külmikusse ja laske seista vähemalt 3 päeva. 



Üllatage ennast ja sõpru uue maitsega!!!
Mõnedes kultuurides kasutatakse marineeritud mune ka paastutoiduna. Vanades kultuurides on toidust keeldumist peetud parimaks organismi puhastajaks. Paastumine ei ole nälgimine, vaid odav ja tõhus ravimeetod. Paastuaegset toitu tuleb hoolikalt valida ja see peab olema kvaliteetne. Jooge piisavalt vett.  
Paastuajal on kombeks süüa üks kord päevas kõht korralikult täis ja võtta hommikul ning õhtul vaid kerget kehakinnitust.
  • Täispaastu ajal võiks vähendada organismi koormust, pikendades öist loomulikku söögipausi - õhtusöök nihuta varasemale kellaajale ning hommikusöök lõunale lähemale. Nii saab organism neliteist tundi aega oma sisemist süsteemi puhastada.
  • Paastuaegse halva hingeõhu vähendamiseks tuleks hambaid sagedamini pesta ja loputada suud kummeli-, saialille-, salvei-naistepuna, vürtsbasiiliku ja aedliivatee tõmmisega.
  • Esimene paast peaks kestma 3-7 päeva.
  • Targa paastumise üks osa on paastu õige lõpetamine. Põhireegel ütleb: mida pikem paast, seda pikem peab olema ka taastumisperiood.
  • Paastu lõpetamise järel ei tohi esimestel päevadel rasvaseid toite süüa.
  • Kahel esimesel päeval pärast paastu lõpetamist võiks juua värskelt pressitud mahla, parim on porgandimahl. Esmalt tuleks mahla juua veega lahjendatult, kuni pool liitrit väikeste kogustena.Teisel päeval võib peale porgandimahla juua ka õuna-, kapsa-, kurgi-, tomati- ja veidi peedimahla, kokku liitri jagu.
  • Soolestiku puhastamine on väga oluline paastuprogrammi osa. Soolestik tuleks alati enne paastumist ära puhastada. Kõige lihtsam meetod selleks on klistiir. Klistiirivette tasuks lisada erinevaid taimeleotisi. Kummel, kanarbik, saialill, kibuvits, angervaks, aedsalvei ja lavendel sobivad peaaegu kõigile.
Ilusat kevade algust soovides....

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar