Balsamico ja kadakamarjadega marineeritud ribid, lisandina porganditega hautatud kruubipuder ning safraniga kurgilaastud







Viimasest blogimisest on jälle tonnide viisi vett merre voolanud, süü võiks vabalt ajada kuuma suve ja töökohustusete kaela, sest sellise troopilise kuumusega pliidi ees higistada pole teab mis mõnus ja kuna minu töökohustused olid väljaspool koduriiki, siis tegelikult ei olnudki võimalust midagi teha. Nüüd on aga Nipernaadi jälle kodus ja siit tuleb ka koheselt üks asjakohane toit.

Ribide valmistamiseks :
ca 2 kg searibisid
2-3 supilusikatäit Balsamico äädikat ( paksem variant )
umbes 10-12 kuivatatud kadakamarja
soola, musta pipart



Liha marineerimisega võiks alustada eelmisel õhtul või siis hommikul. Lömastage noaseljaga kadakamarjad ja hakkige peeneks, segage saadud puru soola ja pipraga ning balsamico äädikaga. Hõõruge sellega ribid korralikult läbi.




 Asetage ribid külmkappi marineeruma ja seda vähemalt 6 tunniks. Seejärel kui liha on piisavalt marineerunud, asetage ribitükid seest ja pealt fooliumiga kaetud ahjunõusse ning tõstke  eelkuumutatud ahju ( 200 kraadi )  ca 2 tunniks küpsema.


                                                                                                                                                   Sellel ajal kui ribid küpsevad, valmistage kruubipuder, millesse on lisatud keedetud porgandikuubikud ja taluvõi. Taluvõi annab pudrule mõnusa meki ja siidise oleku. 
Eemaldage peale 2 tundi küpsetamist ribidelt pealmine foolium ning alandage kuumus 180 kraadini. Küpsetage niimoodi vähemalt pool tundi ja seejärel katke ribid uuesti fooliumiga.  Küpsetage ribisid ahjus veel vähemalt tund aega ja peale seda lülitage ahi välja. Valmistage safraniga maitsestatud kurgilaastud.

2-3 värsket kurki ( väiksemat )
1 sidruni mahl
näputäis safranit
soola

Koorige kurk ja seejärel tõmmake kurgist pikkupidi laastud. Segage safrani ja soolaga ning sidrunimahlaga. Jätke kuni serveerimiseni külmikusse.



Nautige suurepärast suve!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar