Pardifilee vaarikakastme ja värske salatiga







Pardiliha on vaieldamatult üks minu lemmikutest ja üle pika aja valmistame sellest mõnusa lisandi salatile.
Kasutan seekord külmutatud liha, kuid see ei mängi siin suurt rolli. Peaasi, et liha on korralikult sulanud ja enne valmistamist vähemalt tund aega toatemperatuuril seisnud. Nii garanteerid hea maitse.

ca 300 grammi pardi rinnafileed
soola, musta pipart

Part on iseenesest nii hea, et sinna ei olegi rohkem maitseaineid tarvis.
Vaaarikakaste on siin kõige aeganõudvam ja seepärast tulekski alustada sellest.

200 grammi vaarikaid 1 sibul kuubikutena
1 küüslauguküüs
2 dl punaast veini
5 dl vett
1 kana puljongikuubik
100 grammi võid
3 teelusikatäit roosuhkrut ( pruun)
1 teelusikatäis tärklist


Pane kastruli pool võist, sibulakuubikud koos küüslaugu ja kuumuta neid ca 5 minutit, seejärel lisa punane vein ja vaarikad. Keeda kuni vedelikust on jäänud alles umbes pool, lisa suhkur, puljongikuubik ja vesi. Keeda madalal temperatuuril kuni vedelikust on jäänud pool. Vala kaste läbi sõela ja lisa külma veega lahustatud tärklis, kuumuta keemiseni, lisa ülejäänud või. Lisa vajadusel soola. 




Jäta kaste tõmbama ja alusta pardi rinnafilee praadimist.
Selleks kuivata pardiliha korralikult, lõika rasvapoolele sisse sälgud ja hõõru lihasse nii pipar kui sool.




Aseta pardifilee pannile nii, et rasvapool jääb alla. Ära lisa õli. Alusta pardifilee praadimist keskmisel kuumusel kuni pardirasv hakkab vaikselt sulama, seejärel tõsta kuumust ja lase veel küpseda umbes 3 minutit. Pruunista ka teiselt poolt ja külgedelt. 




Seejärel tõsta pardifilee pannilt ja keera fooliumisse ning lase seal järelküpseda vähemalt 10 minutit.
Sega kokku toorsalat, selleks sobivad väga hästi järgmised komponendid:

seller
paprika
granaatõunaseemned
suhkruherned ( kuumuta enne kasutamist vees)
kreeka pähklid
ruccola
lehtsalat ( lollo rosso, peedivõrsed)
2-3 füüsali ehk ananasskirssi  ( tükeldatud + 1 vajadusel kaunistuseks ja magustoiduks.) 

Aseta segatud salat taldrikule, viiluta pardifilee, tõsta salatile ja nirista peale vaarikakastet.  


P.S. Pardifilee sisemine temperatuur küpsetamisel võiks jääda 53-55 kraadi, nii kindlustate mahlase ja maitseküllase suutäie.
















Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar