Šokolaadine küpsisetort toorjuustu ja kohupiimaga




350 grammi heledaid küpsiseid  ( näiteks vanilje )
350 grammi tumedaid küpsiseid ( šokolaadi )
500 grammi mascarpone toorjuustu
300 grammi kohupiima
100 grammi tuhksuhkrut
Kasutasin ise tordi valmistamiseks karamelliga kaeraküpsiseid ja vaniljega kaeraküpsiseid.


Vahusta tuhksuhkur ja mascarpone ühtlaseks kreemiks, lisa kohupiim, mikserda läbi. Määri küpsiste ühele küljele toorjuustu-kohupiima segu ning hakka neid vaheldumisi püstiselt laduma (hele-tume või vastupidi )



Määri ülejäänud kreemiga ettevaatlikult kokku ka koogi välisküljed ja pealmine osa.


Valmista kate ja selleks :

300 grammi piimašokolaadi
200 grammi vahukoort
näputäis soola
30 grammi külmkuivatatud maasikaviile ja-või vaarikaid

Kuumuta vahukoor keemiseni ja eemalda pliidilt. Lisa hakitud šokolaad ja sool. Sega korralikult läbi ja lase mõni minut jahtuda. Kata koogi pealispind külmkuivatatud marjadega ja vala peale šokolaadikreem. Tasanda ja määri šokolaadikreemi ka külgedele.



Aseta tort külmkappi paariks tunniks tahenema. Enne serveerimist lase tordil olla pool tundi toatemperatuuril, siis on seda lihtsam lõigata ja šokolaad ei pudene.








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar