Täna maiustame ühe mõnusa soolase pirukaga, mida võib serveerida koos lisadega nagu eelroog või hammustada lihtsalt vahepalaks.
750 grammi kartuleid
100 grammi peekonit
80 grammi chorizo vorsti
2 kanamuna
400 grammi soolast muretaigent
100 grammi võid
soola, pipart, soolahelbeid, tilk piima määrimiseks
Paar sõna ka chorizo vorstist- Kasutan siin Hispaania Chorizot ja see on suitsutatud sealihast ( abaliha), mis on paprikaga maitsetatud ja sellest ka iseloomulik värvus, üldjuhul vürtsikas vorst, mida võib ka süüa ilma kuumtöötlemata. On aga paljusid chorizosid mida tuleb enne tarvitamist kindlasti kuumtöödelda.Eriti Mehhikole iseloomulikud chorizod.
Koorige kartulid. Keetke pehmeks, lisage või, sool ja pipar ning kanamunad. Tampige pudruks, sisse võivad vabalt jääda ka suuremad tükid.
Tükeldage peekon ja chorizo ning praadige pannil kergelt krõbedaks. Lisage kartulipudrule ning segage läbi. Jahutage pudru täielikult maha.
Rullige sulanud muretaigen sobiva suurusega ristkülikuks, lõigake ääred tasaseks ning tõstke kartulipudru keskele.
Tõstke servad üles ja suruge õrnalt omavahel kokku. Äralõigatud äärtest võite soovi korral pirukale meelepärase mustri moodustada. Pintseldage piimaga ning puistage peale soolahelbeid.
Küpsetage eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures ca 45 minutit või kuni taigen on saavutanud kuldse pinna. Serveerige kuumalt või külmalt, igati hea!
Selline soolane suutäis seekord, lihtne ja hea!!!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar