Täna lööme lauale ühe mõnusa, mitmekihilise šokolaadikoogi koos metsmaasikatega. Metsaalused punetavad ja seda loodusandi oleks lausa patt mitte ära kasutada!
Põhi:
150 grammi võid
100 grammi piimašokolaadi ( kellel tahtmist, võib kasutada ka tumedat šokolaadi)
300 grammi jahu
4 supilusikatäit kakaod
1 teelusikatäis küpsetuspulbrit või soodat
2 kanamuna
2 supilusikatäit mett
200 grammi hapukoort
Täidis:
200 grammi piimašokolaadi
70 grammi võid
500 grammi metsmaasikaid
Kate:
50 grammi võid
125 grammi šokolaadi
40 grammi piima
soovi korral võite lisada koogi peale ka metsmaaasikaid.
Sulata veevannil või ja šokolaad, lase natuke jahtude ning seejärel sega sisse mesi ja hapukoor. Vahusta kergelt kanamunad, lisa sellesse eelnevalt kokku segatud jahu, kakao, küpsetuspulber. Sega kõik kokku ja vala taigen väiksemasse võiga määritud lahtikäivasse koogivormi ning küpseta eelkuumutatud ahjus ca 40 minutit. Tõsta vormist välja, jahuta ning lõika kook kolmeks kihiks.
Sulata veevannil täidiseks mõeldud või ning šokolaad. Tõsta koogivormi tagasi alumine kiht küpsetatud koogipõhjast. Kata poolte metsmaasikatega ning nirista peale sulatatud šokolaadi.
Tõsta maasikatele järgmine kiht koogist ja korda eelnevat protseduuri. Aseta koogile viimane kiht koogipõhjast ja lase ca 20 minutit tõmmata.
Eemalda koogivorm. Katteks sulata või, šokolaad ning lisa sulanud segule 40 ml piima, sega läbi ning vala koogile. Lisa metsmaasikaid ja lase koogil külmkapis taheneda ca 30 minutit. Serveeri koos vaniljejäätise ja-või vahukoorega. Lisa veel mõned metsmaasikad ja Voila!!
Me elame kiirelt muutuvas maailmas. Tuletan endale ja Teile meelde tõsiasja, et kui me muretseme tänapäeval ainult "pumba" pärast ja ei hoolitse kaevu eest, siis varsti kaovad meie kodumetsadest peale allika ja linnulaulu ka metsaannid. Hoia loodust!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar