PARDIFILEE KÖÖGIVILJADEGA






 Tere taas, 

Sügis hakkab võimust võtma ja rannahooaeg on läbi, nüüd lasevad paljud püksirihma taas lõdvemaks ja lubavad endale rasvasemaid ja magusamaid suutäisi. Mina valmistan täna veel päris tervisliku ja rasvavaese kõhutäie. Part on linnulihadest minu kõige-kõige lemmikum ja tänast maitseküllast rooga võib süüa nii eel, kui ka pearoana. Koostisained lihtsad ning kättesaadavad, valmistusaeg jääb tublilt alla poole  tunni, seepärast sobib valmistada ka kiiretel argiõhtutel.
Sööja kohta võiks arvestada ca 130 - 150 grammi toorest linnuliha. Minule jäi kaupluses kätte natuke üle 600 grammi kaaluv rinnafilee, seega sobib see vabalt 4. liikmelise pere kõhutäieks. Arvestamegi tänased kogused neljale sööjale.

600 grammi pardi rinnafileed
1-2 punast sibulat
2 suuremat paprikat
1 keskmine suvikõrvits
1 peotäis hernevõrseid
2-3 teelusilatäit viigimarja balsamico äädikat ( võid kasutada loomulikult ka mõnda muud balsamicot nt. datli, granaatõuna jne.)
Maitseainetest soovitaks musta pipart, küüslaauku, soola, koriandrit, paprikapulbrit - võite need vabalt omavahel segada ja siis pardifileele hõõruda.




Kuivatage pardifilee majapidamispaberiga ja lõigake nahapoolele sälgud ning hõõruge mõlemalt poolt maitseainetega läbi.




Lõigake köögiviljadest meelepärased tükid, kuumutage pann. Asetage kuumale pannile pardifilee ja nii, et nahapool jääb allapoole, sealt saate vajaliku rasvaine. Praadige fileed igast küljest ca 3 minutit seejärel tõstke pann eelkuumutatud ahju ( 200 kraadi ) ca 7 minutiks. 
Kui aeg täis, tõstke filee lõikelauale mõneks minutiks rahunema. Asetage samale pannile köögiviljad ja kuumutage mõlemalt poolt kergelt läbi.
Lõigake pardifileest umbes 0,5 cm paksused viilud ja asetage taldrikule, lisage köögiviljad, hernevõrsed ning niristage peale balsamico äädikat.





Ilusat suve lõppu ja kirevat sügist!













Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar