Pilaff on riisiroog, mis on pärit Uzbekistanist ja seal kasutatakse lisandina selle roa valmistamiseks ainult lambaliha, muidugi on tänapäeva inimesed mugandanud seda oma maitsete järgi ja teinud seda kõikvõimalikest lihadest ja lisanud sellesse ka tomatipastat. Õiges pilaffis seda kindlasti ei ole. Riis saab oma värvi porgandist.
1 kg lambaliha
3 porgandit
1-2 suuremat sibulat
1 küüslauk ( terve)
800 grammi pikateralist riisi
100 ml õli
4 klaasi puljongit või vett
loorberilehti, köömneid, korianderit, soola, musta pipart
Viiluta sibulad, riivi porgandid kõige jämedama riiviga. Vala suurema kastruli põhja õli ja lase kuumaks, seejärel lisa sibulad, kuumuta neid umbes 6 minutit, lisa tükeldatud lambaliha. Pidevalt segades lase lihal ja sibulatel ca 10 minutit pruunistuda, lisa porgandid ja kuumuta edasi 10 minutit.
Lisa maitseained ja pool puljongist. Lõika küüslaugul ots maha ja torka see kõige keskele. Keeda keskmisel kuumusel umbes tund aega.
Lisa pestud riis ja ülejäänud puljong ning keeda kaane all veel 35 minutit või kuni kogu vedelik on riisi sisse imbunud.
Lase ca 15 minutit tõmmata ja seejärel on pilaff valmis serveerimiseks. Kui teile meeldib kuivem pilaff, siis võite kasutata selleks basmati riisi, mida nimetatakse ka riiside kuningaks, kuid pikateraline ajab asja suurepäraselt ära.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar