Pühapäevane lõuna või õhtusöök võiks olla veidikene pidulikum ja erilisem kui argipäevane kõhutäis. Tööpäeviti ei ole ilmselt kellegil väga tahtmist ega viitsimist toidu peale aega kulutada, kuid nädalavahetusel võiks ikkagi midagi erilisemat olla...
0,5 kg krevette
1 kg lõhe või forellifileed
200 grammi purustatud tomateid
2 küüslauguküünt
1-2 sibulat
0,5 sidruni mahl
1 paprika
6-7 pipratera, soola, näputäis köömneid, saffranit
10 -15 kirsstomatit
4 -5 viilu ciabatta saia
näputäis tšillipulbrit
Alustuseks võta 2 dl vett ja pane näputäis saffranit sinna ligunema.
Kui kasutad koorimata krevette, siis koori need esmalt ning seejärel maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga.
Võta suurem kastrul, vala sinna tilk õli, aja kuumaks, lisa näputäis köömneid, tšillipulber, sool ja pipraterad. Kuumuta umbes 5 minutit, lisa tükeldatud paprika, küüslauk, sibul ja poolitatud kirsstomatid.
Kuumuta 10 minutit, lisa purustatud tomatid, veel 10 minutit kuumutamist ja seejärel jäta madalal kuumusel hauduma.
Lõika lõhest umbes 150-200 grammised tükid, maitsesta ning prae pannil mõlemalt poolt läbi. Nahapool võiks siiski jääda krõbedam.
Eelkuumuta ahi 220 kraadini.
Viiluta ciabatta, määri ettevaatlikult küüslauguküünega ning nirista viiludele saffranivett.
Grilli ahju ülemisel tasemel kuni saiad on kuldpruunid. Lisa kastruli purustatud tomatite hulka krevetid, lase korra keema, lülita pliit välja.
Aseta taldrikule grillitud saiaviil, sellele lõhe ning tõsta peale kulbitäis hautist koos krevettidega. Kaunista hernevõrsete ja - või tilliga. Sidruniviil käib asja juurde.
Naudi koos klaasikese jahutatud valge veini või mineraalveega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar