CAESARI SALAT KREVETTIDE JA KANAFILEEGA





Caesari salatil pole olnud kuulsa Julius Caesariga mingit pistmist - see salat sai nime hoopis restoranipidaja Caesar Cardini nime järgi. Caesar Cardini leiutas Caesari salati 1924. aastal Mehhikos, Tijuanas... Kuna restoranil oli raskusi toormaterjali hankimisega pidi Cardini toitu valmistama  nendest koostisosadest, mis tal parasjagu saada oli ja ühel hetkel leiutas ta salati, mis sai ootamatult populaarseks....
Aja jooksul on sellest tehtud erinevaid versioone ja olgu täna selleks Caesari salati minu nägemuse järgi :

100 grammi kanafileed sööja kohta
50 grammi grillitud krevette sööja kohta
1 peotäis rooma salatit sööja kohta
20 grammi riivitud parmesani salatile viimase lihvi andmiseks


Salatikaste :

2 munakollast
1 teelusikatäis Dijon sinepit
2 supilusikatäit sidrunimahla ( värskelt pressitud)
1-2 hakitud küüslauku
2 dl oliiviõli
4-5 anšoovisefileed
1 teelusikatäis Worcesteri kastet
näputäis soola, musta pipart
100 grammi riivitud parmesani juustu

 Sega omavahel kõik ained ja mikserda läbi. Ma ei eelista valmistamisel mingit järjekorda. Võite vabalt panna kõik ühte kannu ja siis saumiksriga korralikult läbi vuristada ja külmkappi tõmbama panna kuni valmistad teisi asju.
Lisaks vajad paar viilu saia krutoonide valmistamiseks, näputäis soola, musta pipar, peotäis hakitud peterselli ja 2 dl õli.
 Võta saiaviilud, lõika või moodusta neist endale meeldivad kuubikud, rõngad vms. Sega õli maitseainetega. Võta ahjuplaat, viska sellele saiakuubikud, nirista peale maitsestatud õli ja grilli neid eelkuumutatud ahjus 220 kraadi juures kuni need on krõbedad. Jahuta.


Grilli maitsestatud kanafileed, samuti krevetid. 


Võta rooma salat, rebi suuremad lehed tükkideks. Aseta lehed suuremasse kaussi või taldrikule,  lisa grillitud kanafileed, krevetid. Peoga krutoone neile seltsiks. Nirista kõigele salatikastet ja viimistle riivitud parmesaniga. 
Nii lihtne see oligi!































Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar